Årsmöte hos SPF Vittsjö

VITTSJÖ. Nu duggar årsmöten tätt i de flesta föreningar, planering, verksamhetsberättelse och inte att förglömma budget redovisningen står på agendan för det nya arbetsåret och idag så gäller det för SPF Vittsjö. En liten tapper skara har idag hörsammat kallelsen och som vanligt så är mötet förlagt i församlingshemmet.

SPF ordförande Kerstin Thånell hälsar alla varmt välkomna och mötet öppnas, start med parentation av två medlemmar som har gått ur tiden under året och akten inramades med vers och med vacker sång på cd. 
Årsmöten präglas oftast av årets eventuella nyval, omval, verksamhetsberättelse, om styrelsens ansvarsfrihet, och om valberedningens arbete bakom ridån. Men också en mer praktisk genomförande av eventuellt samarbete mellan andra pensionärsföreningarna i byn. En av SPF s medlemmar, Allan Nyberg blev idag avtackad med en blomma och han fick även en varm applåd för lång och trogen insats inom styrelsearbetet.

Men nu blir det fika och idag har kökspatrullen gjort räksmörgåsar, dricka och en kaka, kaffe därtill och de smakade dejligt med alltihop. O naturligtvis så höjs stämningen rejält med trevliga bordsgrannar, samtalen kommer igång och under tiden vi fikar blir det köp av lotter. Vinst ja de blev det. Men nu så är det dags för dagens underhållare.

Britt Nelin

Dagens underhållare är en kvinna som skall berätta och visa bilder från världens största ö Grönland, hennes namn är Britt Nelin. Hon berättar för oss bland annat att eskimå är idag ett ord man ej bör säga, idag så ska man säga ”enuiter”. Hon berättar hur Grönland blev danskt, men också om alla dessa kyrkoruiner som finns på ön. Valrossbetar har alltid varit dyrt att köpa. Hon visade en del av den grönländska nationaldräkten för oss, en vacker sälskinnsjacka i härlig designerform och skön nyans. Vackra bilder och med en inspirerande röst lät hon oss följa med på en vintervit resa i ett land i norr, där inga träd växer och där viss is går i blå ton.
Ett trevligt framträdande i ord och bild. Tack med varm applåd o gåva.

Ordförande Kerstin avslutar så dagens möte med att säga, ett varmt tack till alla och att nästa SPF möte blir den första mars och till sist så läses en dikt som heter ”Resa till Rom”. Tack för idag.

 

Top