Klipp i god tid!

VITTSJÖ, BJÄRNUM. För något år sedan skrev vi som april-skämt, ”-….kommunen var ute o skar ner höga häckar”. En del ”skyldiga” i bygden reagerade på vår artikel. Bra jobbat av alla dessa, ….”syndare”!

Faktum är att det finns ett stort allvar i detta budskap. Då man som jag bland annat kör ”Trygg-” ser jag hur det ser ut vid flera gatukorsningar i våra samhällen. Det är mycket illa på en del platser, finns absolut ingen sikt!

Troligen är villaägaren omedveten om den fara hans oklippta, -just nu snöhöljda häck/vegetation utgör. I kommunens broschyr finns lite tips för hur du bör ansa din vegetation/ häcken.

-Du vill säkert inte leva med tanken/vetskapen, att ett barn/ en person blev skadad, på grund av att du inte blev färdig att klippa din skymmande häck/vegetation. Häcken/sikten var den/det som bidrog till olyckan, kom polisutredningen fram till!

Nu kommer några månader innan växtligheten kommer igång, då är det dags att klippa häcken. Mer om tidpunkt för klippning av just din växt finns säkert på nätet.

Beroende på växt är det sedan naturligt att ”hålla efter” densamma under hela säsongen. Att klippa häcken tre eller fyra gånger under vår- höst har jag gjort i mer än 30 år.

Att klippa ofta gör att allt blir så mycket enklare, du behöver inte sätta upp ”ledlinor” för att få häcken i våg, bara klippa de nya skottet. Häcken tenderar dessutom att bli tätare ju oftare du klipper, är min erfarenhet genom åren.

 

Top