Svara inte på tveksamma telefonsamtal, -kan bli dyrt, -väldigt dyrt, -om du har otur!

Skriv ut

VITTSJÖ. Ja, kanske inte riktigt så, men nästan. Efter granskning av min senaste Telia-faktura vad gäller mobil-abonnemang kunde jag konstatera att jag blivit debiterad extra kostnad för samtal till ”Tunisen”?!?

Samtalet varade i tre sekunder, men ändå har Telia fräckheten att ta ut 12.90 som avgift för samtal jag uppenbart avbröt efter tre sekunder, i mitt tycke omedelbart!

Hur många som dagligen blir lurade på motsvarande sätt vet jag inte, säkert ganska många. Troligen tycker de flesta att det rör sig om en ”struntsumma” på räkningen, o betalar fakturan utan erinran. Genom att betala, låter du/man eländet fortsätta. Det är därför viktigt att du som privatperson sätter press mot din teleleverantör och mot polismyndigheten. Ofoget måste sluta!

Borde det inte vara så, att det är enbart du, som godkänner vem utöver operatör/leverantör får debitera din telefon- och därmed din faktura!? I alla andra fall måste du godkänna! Så enkelt o Tydligt borde det vara!

Sitter man som jag gjorde med handsfree i lastbil, är det inte lätt att avgöra varifrån alla samtal kommer. Då är det lätt att en ”solovårare” från ”annat land” slinker in, som i detta fall, i tre sekunder. Till enligt en kostnad från Telia av 12,90:- Helt absurt!

Just nu förekommer tyvärr från många länder ett antal personer som ringer upp oss för egen vinning skull. Svarar du på samtalet registreras du som ”uppringare” och minuterna”tickar”, minuter som du tyvärr är tvingad betala ditt bolag, på din faktura. Den ”anonyme uppringaren” skickar senare faktura till ditt eget telefonbolag och får sina/dina minuter nu betalda genom t.ex. Telia. Du har utan din vetskap bidragit till en inkomst till denne usle bedragare!

Uppenbart har Telia ingen spärr för denna typ av tvivelaktiga samtal, -det är helt upp till dig att svara,-Telia verkar inte selektera, -Telia godtar tydligt att uppringaren och låter dig betala. Detta skapar ingen trygghet för dig som kund.

Efter upprepade försök att nå Telia i ärendet blev jag upplyst att Telia återkommer först imorgon!

Drabbas du av ovan relaterat skall du kontakta ditt tfnbolag men även kontakta Polisen via nummer 114 14

Jag återkommer med reportage då ledningen för Telia fått ge sin syn på detta stora problem de brottas med just nu.