Trygg i Vittsjö, en välkommen förening i bygden!

Skriv ut

VITTSJÖ. Drygt 40 medlemmar fanns på plats vid Furuliden då Trygg i Vittsjö på tisdagskvällen genomförde sitt årsmöte. Ordförande berättade att jämfört med närliggande orter har Vittsjö med omnejd varit förskonat från inbrott och andra oegentligheter det gångna året.

Årsmötesförhandlingarna som utgick från en normal agenda gick väldigt snabbt. Sivard Strand blev omvald som ordförande och det blev omval även för övriga styrelsemedlemmar.

Fr v, Leif Thånell (kassör), Kerstin Jönsson (sekr), Sivard Strand (ordf)

I verksamhetsberättelsen skriver man att föreningen under 2018 haft ett femtiotal aktiva chaufförer. Patrulleringarna har genomförs i patruller om två personer. Syftet är att oregelbundet patrullera i området samt rapportera onormala händelser till i första hand polisen. 

Förutom Vittsjö ingår även Emmaljunga och Verum med omnejder i området som bevakas.Vidare finns att läsa att bilen i fjol var bemannad 85% av årets dagar. Målet är naturligtvis en bemanning som täcker samtliga dagar. Därför uppmanade Sivard Strand medlemmarna att försöka rekrytera minst 4-6 nya chaufförer.

Stort stöd i bygden. Under 2018 var det 33 företag samt 445 privatpersoner som gav ekonomiskt bidrag till verksamheten. Dessa inkomster går till driftskostnader för föreningens bil.

Vid ett antal tillfällen under det gångna året har medlemmar ringt för att tipsa polisen. Utan tvekan har närvaron av bilen i området förhindrat ett okänt antal brott i bygden.