Fem spelare från årets Vittsjölag uttagna till landslagsspel

Skriv ut

VITTSJÖ. Inte mindre än fem spelare från årets Vittsjölag är uttagna för landslagsspel. Sandra Adolfsson, Ebba Hed, Michelle De Jongh, Tove Almqvist samt Paulina Nyström.

Algarve Cup med premiärmatchen 27 februari närmar sig. Sandra Adolfsson är uttagen till laget. Med två veckor kvar har förbundskapten Peter Gerhardsson presenterat den trupp som reser till Portugal.

- Det blir tre riktigt bra matcher. Med tanke på att många av våra spelare kommer från allsvenska klubbar som precis har kommit igång för året gäller det att hitta en bra nivå när det gäller belastningen. Och utifrån det fungerar det väldigt bra med tre matcher i turneringen, säger Peter Gerhardsson. Sandra Adolfsson är uttagen att delta i Algarve Cup med premiärmatch mot Portugal den 27 februari. Två dagar senare står Schweiz för motståndet.

Samtidigt är Ebba Hed, Michelle De Jongh och Tove Almqvist uttagna att deltaga i Sveriges trupp till Spanien. U23-landslaget samlas till läger i Marbella i månadsskiftet februari-mars. Förbundskapten Ulf Kristiansson har tagit ut 22 spelare, som under lägret kommer att spela en inofficiell match och som avslutning möta Rysslands A-landslag den 4 mars. – Det kommer att bli tuffa matcher, en verklig värdemätare för oss. Ryssland är rankade på samma nivå som Ukraina, som A-landslaget mötte i VM-kvalet, säger Ulf Kristiansson.

Anders Johansson, förbundskapten för F19/00-landslaget har tagit ut 21 spelare till läger i La Manga. Där kommer laget att möta Island den 1 mars och USA den 5 mars. Vittsjös Paulina Nyström är en av spelarna som finns med i truppen.