Verum SPF.s årsmöte

VERUM. Ett år går fort när man har roligt, de säger ”dom i alla fall” om de har rätt vet jag inte men. Idag är det SPF i Verum som har sitt årsmöte anno 2019 och många är de som har kommit hit, de är nästan 60 pensionärer, roligt. För visst måste det vara nåt som drar, kan det vara den glada gemenskapen runtom borden som drar?

SPF ordföranden Håkan Håkansson hälsar oss välkomna till detta årsmöte och särskilt då till två nya medlemmar. Därefter lämnar han över ordet till SPF s egen sångkör som sjunger tre kända melodier, bland annat, ”Säg minns du den sången” och ” Det finns ett hav”, vid pianot satt Kurt Nilsson och dirigerade till den samkörda kören.

Tack för den sångstunden säger Håkan men nu går vi in i årsmötets olika steg. Verksamhetsberättelsen samt den ekonomiska redovisningen fick godkänt. Lite slantar finns det kvar på kistbottnen, bra jobbat med debet och kredit. Omval på de flesta men det fanns även de som ej stod till förfogande på ytterligare år. Ordet över till Kjell-Uno Ögren, som ingår i bogruppen, han berättar att det finns lediga tomter att bygga på men att han fortsätter med sitt letande på flera.

Ordf Håkan tackar samtliga för ett gott arbete inom valberedningen, styrelsen och de olika arbetslagen i köks regionerna. För visst är det mycket arbete för att allt ska fungera.

Jag tänker på bord ska dukas och lite blomdekorationer behövs ju också. Men framför allt någon måste inhandla och fixa kaffe, bre smörgåsar och jag får inte glömma den där lilla goda hembakta semlan med ”redi” grädde den var helt magisk. Allt detta måste ju några göra för att vi som kommer dit till dukat bord skall få en härlig eftermiddag tillsammans, så stort tack till kökspersonalen.

Verum SPF s egen reseledare Jan Jönsson berättade om sommarens utfärd med buss den planeringen är nu klar och i år går resan till Blekinge närmare bestämt till Eriksberg safaripark. En heldags utfärd med Gerts busstrafik den 11 juni, anmälan görs på lista som skickas runt.
Håkan berättar om flera aktiviteter som är på gång i feb det är ju bowling, boule, inbjudan till SPF Glimåkra och den stundande vårfesten som hålls i bygdegården. Han ville ha in förslag till hur de skall fira SPF s jubileumsår, kom med förslag allt är välkommet.

Många blombuketter blev det, först till de personer som avsagt sig för nytt arbetsår. Buketter till samtliga i styrelsen, blommor till flickorna i köket, men också till sångkören, blommor till alla som har vart involverade på något vis under året som gått.

Även denna gång var turen med mig och många andra, tack till lotteriförsäljningsdamerna som håller i gång spänningen. Sist men inte minst tack till alla de pensionärer som har en gåva med sig.

Håkan avslutar detta årsmöte med att än en gång säga tack till alla för deras insats under året som gått. Tack och välkomna till nästa möte i mars.
Avslutar detta årsmöte med att sjunga Nationalsången.

 

Top