PRO Vittsjö årsmöte 2019

Skriv ut

VITTSJÖ. Halva månaden har gått i februari och det är hög tid för PRO i Vittsjö att ha sitt årsmöte, så idag är det så dags för det återkommande temat. Val-omval-nyval.

PRO s ordförande Sivard Strand hälsade de drygt 50 pensionärerna hjärtligt välkomna till denna fredagseftermiddags möte och därefter så förklarade han mötet öppnat. Godkännande av dagordningen och punkterna gick raskt igenom, verksamhetsberättelsen lästes upp, likaså resultat och balansräkenskaperna där kassören Kurt Aronsson redovisade årets ekonomi samt att styrelsen fick fortsatt förtroende. IT killarna fick ett varmt tack för bra utfört arbete, men också dom underhållande dragspelsmännen som troget underhåller oss under året vid de olika tillfällen som återkommer just hos oss PRO i Vittsjö.

Sivard fortsätter med nyheter om: ny kategori under namnet bostadstilläggsansvarig, vald till detta blir Brita Svensson. Han fortsätter med fler info som gäller KPR möte den 28-2 samorganisationens möte, de har problem med tillsättning. Nytt folk måste till.

Men nu så är det val, omval eller nyval och på de många olika posterna så behövs det fler personer, någon har avsagt sig och nya kommer till. Ett stort tack till valberedning som har legat i, men sämre tider stundar. Problem uppstår och ett är ju den höga åldern på de pensionärer som sitter här idag, de kan ju skapa lite problem med att tillsätta de vakanta posterna. Många är ju dom som har kommit hit för en stunds samvaro med andra pensionärer och att bara bli underhållen och ingenting annat....

Mera info är att lotter finns att köpa, årsmöte för ABF i kulturhuset Hässleholm, kvinnodagen den 8 mars firas speciellt i Malmö på Kockums fd: varvsplats. Även en studiedag på ”Senoren” i Hässleholm, Skånetrafiken informerar. Vidare så berättar IT killen Lars Klinthäll att det blir två nya data/mobil kurser med start i mars. Start den 6 mars kl 1400 och den 7 mars samma tid, välkomna till den.

Researrangören Rosa Welin presenterade årets utfärd och den går till Eslöv med omnejd, spännande och intressant blir det. Anmälan för utfärden görs senast den 1 april. Nu till dagens underhållning det blir Ulla Aronsson på dragspel och H- orgel och Bertil Lundstedt på gitarr.

Vilken tur att dessa två kan komma med kort varsel när annat fallerar, tack. De spelar tre låtar före kaffestunden första låten är ” Gammalt dragspel”, fortsätter med ”Tusen vackra blommor” och ”Vid silverforsens strand”. Men, nu e de smörgåstårta som gäller, idag så bjuder Vittsjö PRO förening sina medlemmar på smörgåstårta och kaffe därtill och en kaka. Nu åker lotterna fram och några vinner choklad, det passar till det mesta, även här.

Men nu så fortsätter Ulla och Bertil att spela och sköna toner och fin igenkännande musik fyller salen, visst e de nåt visst när man kan nynna med eller varför inte sjunga allsång, det e ju vi svenska kända för eller hur? Efter ett antal kända melodier så tar även detta musikaliska slut. Stort tack för detta framträdande som funkade även med kort varsel, bra jobbat. Ni är värda en lång o varm applåd.

Ulla tar ton för avslutnings-sången som idag är som brukligt vår fina och vackra Nationalsång. Väl mött igen nästa månad i mars.