Folkets hus lever upp med bygden

EMMALJUNGA. Byggnadsföreningen i Emmaljunga bildades och Folkets hus uppfördes 1926. Det var en nödvändig samlingsplats för bygdens samlingar.

Här om dagen var det byggnadsföreningens nuvarande förening, Emmaljunga Folkets hus som höll årsstämma. Aktiviteten har blomstrat upp och blomstrar upp sedan det var lite si och så med det för några år sen. Redan vid stämman meddelades att sju bokningar var klara och dessutom har föreningen själva minst fem egna arrangemang.

Ordföranden i Folkets hus, Gunilla Svensson

Under förra året var nära 50 medlemmar anslutna. Lokalerna var uthyrda tolv gånger till privata samlingar och fem caféer med olika tema har ordnats. Den 89 Luciafesten arrangerades i folkets hus.

Några kända profiler samlade vid fikabord.

Förhandlingarna genomfördes i rask takt med Gunilla Svensson som ordförande. Hela styrelsen omvaldes med Gunilla Svensson som ordförande. I styrelsen omvaldes även Jonas Olsson, Bengt Gengård och Johanna Mårtensson. Ytterligare några ledamöter omvaldes. Årsavgiften beslutades till oförändrat 50 kronor.

Service med servering vid stämman.

Närmast på årets program blir utställning av biolöpsedlar från de filmer som visats i Folkets hus under åren. Redan 1934 blev anläggningen utrustad med ljus till visade filmer. Utställningen blir den 3 mars klockan 14-18. Dessutom blir det vårmarknad och loppis.

En ringa del av samlat material efter Harold Persson.

Ärendet angående länge diskuterade separat cykelväg mellan Emmaljunga till Vittsjö. Ärendet överläts till byns Byalag. Även i år kommer Valborgsbål att arrangeras vid idrottsplatsen. Framöver planeras en utställning från legenden Harold Perssons liv och leverne. Årsstämman avslutades med gemytlig samkväm.

 

Top