Emmaljunga Byalags årsmöte 2019

EMMALJUNGA.

Välkomna alla församlade!

Ordförande Viveca Johansson svingade klubban genom dagordning, kassarapport och verksamhetsberättelse.

Så blev det tid för övriga frågor, och här fanns en del att avhandla:

Sven-Otto Lundh berättade om allt han förberett för att få en cykelväg till stånd mellan Emmaljunga och Vittsjö. Men nu kommer han inte längre!
Vägverket var imponerade av hans arbete, men har inga pengar! Kommunen måste förskottera innan vägverket tar vid. Väg 117 är alltför smal och alltför hårt trafikerad för att man ska våga cykla där!
Byalaget beslutade att lyfta frågan igen till Kommunen, Vägverket och region Skåne.

En annan het fråga är ju att vår bensinstation Q-Star lägger ner sin station i Emmaljunga medan Vittsjö Bilvård och kiosken finns kvar. Ägaren Johan Persson-Olsen berättade att han har intressenter som kan tänkas starta en ny ”mack”, men ännu är det en hel del som måste göras innan.
Kommunen måste säga sitt, men det är också viktigt för oss Emmaljungabor att vi får ha kvar vår mack! Byalaget ska göra sitt för att påverka i en positiv riktning.

Fiberanslutning. Kommunen vet inte när det blir av, men vi måste ju få fiber innan kopparnätet läggs ner. Även om vi bor i kommunens utkant så måste fiberutbyggnaden prioriteras till vår fördel!
Byalaget agerar för ett möte med kommunen om fiberanslutningen (som kommunen lovade skulle ske i höstas).
Viktigt att notera är att de kunder som anlitat Telia för fiberanslutning måste anmäla sitt intresse till kommunen istället, eftersom Telia inte är aktuellt för Emmaljunga.

Efter alla dessa diskussioner fortsatte pratet. Men nu över en god kopp kaffe med tillhörande semla.
Ing-Britt Johansson och Per Persson blev lyckliga vinnare av en varsin varupåse.

 

Top