Qstar-pumparna i Emmaljunga är nu stängda

EMMALJUNGA. Torsdagen den siste februari blev sista dagen det var möjligt att tanka i Emmaljunga. 
Rimmar illa med vad Qstar gått ut med reklamen ”-Vi finns på många små orter och tror på en levande landsbygd”?

Denna fina reklam "stoltserar" Qstar med just nu!

 

Tilda Lindehs pappa Joakim jobbar i Markaryd o bor i Bjärnum o tankar alltid i Emmaljunga, båda tycker det är tråkigt att macken försvinner.

Irene Fager tankar också ofta i Emmaljunga, tycker det är tråkigt att macken nu försvinner. De "stora bolagen" gör alltid som de vill...tråkigt nog!

Det var flera bland de tankande bilisterna som var förgrymmade denna sista dag. Från några uttrycktes riktigt grova ord över storbolaget Qstar, eller som de utryckte "skitbolaget" Qstar, -som de menade trots sin reklam helt skiter i landsbygden!

Detta är hårda ord som skall besvaras från ansvarig från Qstar! (Försök att nå Qstar ledning är etablerad från www.vittsjobjarnum.nu) I detta nu inget svar.

Johan Persson Olsen som sedan 2013 äger fastigheten och driver Wittsjöbilvård är även den som upplåter mark till Qstar.

Trots att macken säljer minst 1000 m3 drivmedel årligen, väljer bolaget märkligt att lägga ner verksamheten, menar ägaren Johan Persson Olsen. Detta är faktiskt en större volym än vad motsvarade mack i Tyringe årligen säljer för.

Johan berättar vidare att det är vissa brandskyddskostnader som ålagts Qstar som arrendator som nu därför väljer att helt lägga ner.

Johan Persson Olsen och Bengt Gengård framför macken 

Hur ser du på framtiden Johan? -Den ser ljus ut, säger Johan. Vad gäller just drivmedelsdelen, så har redan tre bolag hört av sig angående arrendet och vill starta upp försäljning av bensin o diesel så fort som möjligt. Därför hoppas jag att Qstar avvecklar sin anläggning så snabbt det bara går. Sedan återstår dialoger med Brandkonsultbyrån och kommunen.
Vore naturligtvis bra för alla i Emmaljunga om en mack finns kvar på orten. På just denna platsen har det funnits en mack sedan 1957, fortsätter Johan.

Wittsjöbilvård går idag väldigt bra, vi har många fasta kunder och nya tillkommer hela tiden. Det enda som oroar mig just nu är vår kioskverksamhet. Där kommer vi tappa de kunder som köpte varor medan de ändå tankade. Men vi har dagligen en hel del kunder från Emmaljunga som kommer in, fortsätter Johan.

Vi försöker hela tiden att utveckla vår verksamhet. Just nu funderar vi på om vi kanske skall bli Post-ombud. Internet-handel ökar och många vill kunna hämta sina varor hemma på orten. Vi har redan lokaler, så detta skulle passa bra. Vi kommer att kontakta PostNord i ärendet, avslutar Johan Persson Olsen.

 

Top