Vaktmästarna på Vittsjö IP inför dagliga val

Skriv ut

VITTSJÖ. Solen strålar över bygden och vintern verkar vara borta, eller? I år har vaktmästarna kanske tur, -första hemmamatchen, mot Örebro, är först den 22 april.

På Vittsjö Idrottspark är vaktmästarna Mats Andersson och Rasmus Larsson redan i full gång med vårstädningen. För tillfället fanns båda på plats för att städa bort skräp som höst o vinter skapat på Friidrottsarenan.

Mats Andersson och Rasmus Larsson vid A-planen

Vi har redan hunnit köra sprutgödsel tre gånger, men vill vara lite avvaktande, det kan mycket väl komma ett ”bakslag” av vinter, säger en erfaren Mats Andersson. Det medel vi använder just nu håller ner mossbildning på planen.

Mats berättar vidare att i samverkan med golfklubben sker planering av när det är lämpligt att starta med olika typer av gödsling. Beroende på vädret kan det bli aktuellt att ”lufta” mattan om ett tag. Därefter är det aktuellt med olika former av gödsel och kanske även att sanda planen.
Vintern har säkert även gjort planen ojämn, (stenar o annat som finns under) detta måste vi också försöka åtgärda så snart som möjligt.

Om väderbakslag kommer, känns det skönt att alltid kunna larma ”300-klubben”, om hjälp behövs med till exempel marktäckning.

Just nu är vi i ett vädermässigt konstigt ”avvakta-läge”. Men vi passar naturligtvis på att fixa en massa saker som kanske inte syns, -vi vill vara riktigt förberedda då allt drar igång, avslutar Mats Andersson.

Rasmus Larsson är ny som vaktmästare i Vittsjö. -Jag upplever att jag efter hand kommer mer o mer in i rollen. Naturligtvis kan jag inte allt ännu, men Mats är både en bra o trevlig lärare. Mats är dessutom trevlig som kollega o allt från föreningen har bara varit positivt. Jag trivs redan jättebra i Vittsjö, säger Rasmus Larsson.

Förra året låg det is på Oresjön i början av april. Sen kom inte våren, -utan Sommaren direkt!

Se här har det sett ut på Idrottsparken inför tidigare premiärer!

18 april 2013 (blev hemma- spel mot Tyresö på Österås)

3 april 2014

5 mars 2015

20 april 2016

3 apri 2017

20 mars 2018