”Trygg-föreningarna” välkomnar fler chaufförer

VITTSJÖ, BJÄRNUM. Varje dag/natt vaktas bygden av de två ”Trygg-föreningarna”. Båda föreningarna välkomnar just nu fler chaufförer till sin verksamhet.

Att både Trygg i Vittsjö och Trygg i Bjärnum genom sin närvaro bidrar till att inbrott i bygderna ligger på en låg nivå omvittnas av polisen. Jämfört med närliggande kommuner som saknar motsvarande Trygg-verksamhet, syns denna statistik väldigt tydligt. Båda föreningarna har en strävan att antalet medlemmar skall vara så många att man i par endast kör ett pass per månad.

Just nu är det några medlemmar som varit aktiva under många år som lämnar över till nya chaufförer. 

För stunden är det några chaufförer som kör mer ett månadspass i ambitionen att det skall finnas bevakning årets samtliga nätter. Detta är naturligtvis ingen bra lösning på sikt.

Att köra nattpass är ingen betungande syssla utan snarare en trevlig uppgift. Under timmarna som patrullen kör i området hinner man prata en hel del och tiden rinner iväg mycket fort. Ingemar o jag har flera gånger ”glömt klockan” för att konstatera att helt plötsligt är klockan halv fyra och snart kommer gryningen. Flera gånger har vi dessutom konstaterat att i natt har vi gjort nytta. Det är genom åren åtskilliga gånger vi ringt 112 för att tipsa polisen om våra iakttagelser.

En bonus är att vi varje pass ser en massa djur, ofta nära inpå våra samhällen.

Just nu hoppas båda föreningarna kunna rekrytera några nya chaufförer. Har du möjlighet att bidra genom att köra ett pass/ månad som chaufför så tveka inte, kontakta:

Trygg i Vittsjö, Sivard Strand 0451 250 43 eller Leif Thånell 0705 54 36 43

Trygg i Bjärnum, P-O Bengtsson 0705 66 85 89

Mer information finns på föreningarnas hemsidor.

Här följer några bilder från vårt senaste körpass, natten mellan måndag o tisdag denna veckan:


 

Top