Hela kyrkan sjunger i Verum

Skriv ut

VERUM. I stort sett var hela Vittsjö kyrkokör på plats i Verums församlingshem för årets upplaga av Hela kyrkan sjunger. Sångerna som körledaren Mats Lunnergård valt ut gick i den norske text-och tonsättarens Arnold Böruds anda.

⁃ Herren din Gud går före dig 
⁃ Hvilken glede 
⁃ Vår frelser döden led 
⁃ Han har besegrat det onda 
⁃ La oss vaere 
⁃ Jesus jag ber

Önskepsalmer blev det också såklart: Det är saligt att på Jesus få tro (263), Likt vårdagssol i morgonglöd (198), O, store Gud (11 ), Se vi gå upp till Jerusalem (135), Som när ett barn kommer hem (774) och Du vet väl om att du är värdefull (791).

Bertil Lundstedt, Terese och Mats Lunnergård stod för kvällens soloframträdanden. Bertil sjöng sin egenkomponerade sång – Ta min hand – som han skrev till sonen Dans bröllop. För tänk bara så mycket värme och kärlek det finns i dessa textrader:

”Så tag min hand och håll den hårt
för jag vill ej bli själv igen
o låt mig stanna här med dig
så tag min hand o släpp den ej ”

Terese och Mats sjöng tillsammans sången ” Det finns en plats” och deras framförande var helt underbart att höra på, men likväl som den hade en andlig innebörd så kunde den lika gärna vara en kärleksförklaring makarna Lunnergård emellan.

Tack vare goda insatser av bl.a Eva, Ingrid, och Ebbe blev vi pausen bjudna med en riktigt god fika med färdigbredda bullar med ost och korv samt en liten god chokladkakebit.

Efter pausen höll Stefan Dahlström en kort andakt om fastans betydelse och att det är den inre reflektionen som är viktigast, att finna det som är viktigt i livet och att vi i vår tro kan finna just detta.

Kvällen avslutades på att vi alla tillsammans sjöng psalm 190 : Bred dina vida vingar samt Herre välsigna oss. Du som läser detta och tycker det lät ju trevligt, synd att jag missade detta kan ta tillfället i akt och komma till församlingshemmet i Emmaljunga den 14 mars kl 19.00 för då blir det samma repertoar igen, ja förutom önskepsalmerna förstås.