Ungdomligt Hörja segrande suveränt i Byakampen

HÖRJA. Byakampen mellan Hörja, Västra Torup och Röke blev ingen direkt kamp då ungdomliga hemmalaget Hörja redan efter första etappen hade ledningspoäng. Suverän frågeledare var skolläraren emeritus Lennart Andersson som under åtskilliga år haft denna uppgift. ”Duellen” utkämpades i Hörjagården som snabbt befolkades.

Britta och Lennart Andersson var perfekta ledare i frågesport.

Denna ”Byafejd” har pågått i många år och de tre deltagande byarna skiftas om att arrangera. Inbjudan förelåg till samling i Röke 2020. Uppläggningen av tävlingen var inspirerad av teveserien ”På spåret” : Vart är vi på väg? Målgången var förlagd till strängt taget hela jordklotet. Frågeledaren inledde på hemmaplan i den första av de fyra resorna där Landskrona var målet för avstigning. Naturligtvis kom även det bekanta Teckomatorp in som ett svar.

Det var trångt under fikapausen men knäbord kan utnyttjas.

Det var trångt under fikarasten men knäbord kan utnyttjas. Den i dagarna aktuella diskussionen om kärnkraften kom in som en fråga och där var lagens skiftande kunskaper ganska varierande. En skollärarfråga var hur ett visst ortsnamn stavades och där var lagens kunskaper ganska givande. De tre deltagande lagen har verkligen bra kunskap om tennis och dess utövare. Publiken fick sin chans att besvara frågorna sedan lagen lämnat sina förslag. Världstävlingen på allra högsta nivå ingick i en avdelning liksom melodifestival.

Koncentrationen var påtaglig inför svaret på frågan.

Efter tre omgångar frågor blev det välbehövlig fikapaus men snart tog Britta och Lennart Andersson åter plats på scenen redo för sista och fjärde omgången frågor. Slutpoängen blev att ungdomliga laget från Hörja segrade med 60 poäng av 80 möjliga sådana. Laget från Röke kämpade sig till andra plats med 55 poäng och Västra Torup samlade in 51 strävsamma poäng.

Segerlaget från Hörja: Peter Johansson, Mathias Eroldsson och Rickard Aronsson tillsammans med prisutdelaren Bertil Aronsson.

Varje deltagande lag fick välja ut sina välförtjänta priser från brickan med naturprodukter. Även Britta och Lennart Andersson fick välförtjänt blomsterkvast.

 

Top