Skriv ut

BJÄRNUM. Årets damallsvenska Vittsjölag presenterades på tisdagskvällen i Bjärnums skolas aula. Troligen det på pappret starkaste lag Vittsjö presenterat genom åren.

Med "Peps" Perssons nyskrivna ”Kämpa-låt” lagom högt i bakgrunden inledde Erika Nilsson, med att välkomna de drygt 50 personer som fanns i lokalen. 
Spelarna hade i förväg fått uppgift att besvara tre frågor; Vilket fotbollsminne är ditt starkaste och mest minnesvärda? Har du någon du ser upp till inom fotbollsvärlden? Vad betyder Vittsjö för dig?

Mest intressant var att ta del av hur positivt samtliga spelare upplever Vittsjö. Att lagets fina anda gjort att 11 av fjolårets spelare noteras även i kommande lag är i sig ett tydligt tecken på detta. Noterbart är även att de nya spelarna ser Vittsjö som ett utomordentligt lag att ytterligare finslipa sin kommande fotbollskarriär i.
Ett bättre betyg kan nog inte en lagledning få!

Tove Almqvist uttryckte bland annat beröm över det välkomnande hon fick i laget, samtidigt som hon tror på en fin kommande säsong.
Paulina Nyström var med sin bakgrund lite förvånad över hur långt laget redan kommit i lagbygget, vi spelar faktiskt redan bra. Lisa Klinga pekade på de sista matcherna i fjol som hon menade visar varifrån laget skall starta i år. Skall bli en kul kommande säsong, menade Lisa Klinga.

Thomas Mårtensson hade passande valt att dra nyttan av datorn. Han visade filmklipp från det ”makalösa” året 2012 då Vittsjö vid tillfälle ledde den damallsvenska serietabellen. Året då ”Skräll-laget” från Vittsjö fanns på löpsedlarna i hela Sverige. En härligt engagerad Thomas pekade  på då Vittsjö i fjol slog Piteå både hemma o borta, -ett Piteå som till slut vann guld i damallsvenskan.

Thomas använde även datorn för att låta publik och spelare återuppleva den makalösa matchen mot Hammarby i fjol. Ett Hammarby som faktiskt blev helt utklassat av Vittsjö.

Thomas fortsatte med att flera av lagen i serien har budgetar som är tre, fyra eller fem gånger så stora som Vittsjös budget. Pengar är inte allt, menade Thomas, en mycket viktig del är lagmoralen och lagandan o viljan.
Thomas avslutade med att tillägga att samtliga lag den kommande säsongen är mycket kompetenta lag. Vi måste vara med redan från start, alla matcher kommer att vara lika viktiga.

Efter Thomas engagerande och fina tal, fanns inte mycket för Stefan Ekstrand att tillägga. Stefan pekade på vikten av att bygga vidare. Det går att finslipa mer på försvarsspelet, -djupledsspelet fungerar ganska bra nu, menade Stefan. Det vi skall satsa mer på är att få till en större variation i vårt anfallsspel.

Stefan ser fram emot resan till Cypern nu på fredag. Resan kommer att bli viktig på många sätt, alla kommer att lära känna varandra, samtidigt som vi i behaglig temperatur kan slipa på det ”sista” i vårt spel.