Skriv ut

VITTSJÖ. Ros-Marie Westmark hälsade oss alla hjärtligt välkomna. Och alla kan man verkligen säga. Hela församlingshemmet var fyllt av långbord och små bord och ändå fick det placeras in mer stolar.

Alla åldrar var representerade från minsta baby till mognaste ålder. Mats Lunnergård och Sam Larsson inledde med att sjunga ”Vilken underbar värld”.

Så visades en film om hur världen också kan se ut. Underskriften var - Samma himmel, samma rättigheter men verkligheten ser annorlunda ut.

Kvällens intäkter skulle skänkas till Svenska Kyrkans Internationella arbete i världen till förmån för faste insamlingen. Carl-Olof Danielsson samlade oss med väl valda ord och så sjöng Mats och Sam tillsammans med oss alla ”Du vet väl att du är värdefull”.

I köket huserade Birgitta Delfin och Linda Holmberg som kokte kaffe och serverade fastlagsbullar. Ros-Marie bjöd oss att äta bullar och dricka kaffe under modevisningen.

Anna– Lena Winkvist och Katja Sandkvist från Jansens Mode i Hässleholm stod för visningen av kläder till vuxna.

Eva Andreasson hade fått uppdraget att informera om småfolkets kläder som kom från Nick o Nora i Markaryd.

Anna- Lena talade om att vårens färger är bland annat blått, rosa och gult och mycket mönster, blommor och prickar.

De tio modellerna i olika åldrar gjorde verkligen allt för att kläderna skulle komma till sin rätt.

Elsa och Jonas var de yngsta. Jonas var redan en fullfjädrad modell han visste precis vad han skulle göra för att roa publiken och Elsa hon var precis så fin i sina kläder som den prinsessa hon ville vara med tiara och tyllklänning.

Felicia och Lilly hade valt att matcha varandra i sina plagg och var den ena blommig så var den andra det också. I nästa stund var de randiga båda.

Thea och Algot var tonåringarna som hade både jeans och var riktigt uppklädda. Thea i gul klänning och Algot i kostym och fluga.

Inga-Maj och Kristina hade valt både ljusa färger, tunna material och vardag och fest. Inga-Maj hade bland annat valt en kornblå byxa och vit jacka som hon matchade med en kornblå scarfs. Fullträff.
Kristina bar en mossgrön ensemble. Snyggt ---grönt är skönt.

Så var det då herrarna som skulle delta som modeller Carl-Olof Danielsson och Stefan Dahlström. Kyrkoherde och Komminister. Carl-Olof var lite skeptisk i början men dessa båda herrar bjöd på underhållning med värdighet och glimten i ögat.

Alla modellerna avtackades med en välförtjänt ros.
Dragning av lotteri med många vinster.

Kvällen avslutades med Sången ”Varken död eller liv” skriven av Niklas Hallman och framfördes med sång och flygelspel av Algot Westmark.