Unga krafter tar över Vittsjödagen

VITTSJÖ. Under hösten bildades föreningen ”Vittsjö-gruppen” och därmed lever Vittsjödagen vidare. Bakgrunden är att de föreningar som var med vid Vittsjödagens start 2007, har samtliga av olika anledningar idag tyvärr lämnat ”walkover”.

Glädjande har nu nya unga starka krafter, med entusiasm och med nya infallsvinklar samt nya idéer, tagit över. Dessa unga krafter behöver naturligtvis vårt aktiva stöd! 
De två senaste åren är det helt idéellt Sebastian Johansson och Kristian Blåsol som drivit Vittsjödagen, detta helt på egen hand. Ett jobb som krävt mängder av tid o arbete, men som de verkligen gjort med den äran!

Sebastian Johansson, Maria Magnusson och Kristian Blåsol lägger ner enormt med tid och engagemang på Vittsjödagen.

Tre unga, Sebastian Johansson, Kristian Blåsol och Maria Magnusson bildade under hösten föreningen ”Vittsjö-gruppen”, där Sebastian Johansson idag är ordförande, nya medlemmar, företag, föreningar tillkommer efter hand.

Sebastian Johansson, ordf i föreningen Vittsjögruppen

Ambitionen och förhoppningen hos ovan trio som utgör ”kärnan” i föreningen, är att den nybildade organisationen skall underlätta kommande arbete.
Vi tror att när nu tidigare sammanhållande krafter försvunnit, så behövs ”Vittsjö-gruppen”, inte minst som sammanhållande. En kraft/ organisation som ytterst har till uppgift att strukturera för alla som vill att Vittsjödagen skall leva vidare. Nu önskar vi naturligtvis att företag, hantverkare, föreningar och privatpersoner hör av sig samt på olika sätt bidrar, avslutar en samstämmig trio.

Vår avsikt är att driva ”Vittsjö-gruppen” som ett projekt, berättar Maria Magnusson. Med detta menar vi, att föreningen är öppen för alla förslag som är positiva för bygden, -för unga o äldre, och som därmed påverkar trivseln i Vittsjö.

Vi skall försöka slå vakt om, och utveckla alla realistiska förslag/idéer. Det handlar inte bara om Vittsjödagen, det kan även vara andra aktiviteter som kan gynna trivsel för boende i området.

I år kommer Vittsjödagen att genomföras den 15 juni. Med andra ord om ungefär tre månader.

Skribenten av denna artikel vet efter nio års egen erfarenhet som ansvarig för ”dagen”, hur enormt mycket jobb, på flera plan, som är förknippat med att genomföra en Vittsjödag. Därför vore det extra roligt om de unga som nu tagit över, får all hjälp och allt stöd som kan uppbringas.

Kontakta därför gärna de aktiva via tfn eller mail nedan:

Du kan nå Sebastian via 0735 05 81 52 eller
Maria via 0734 13 66 98.

Det går även bra att skapa kontakt via;
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Vittsjödagen har naturligvis även en hemsida: www.vittsjodagarna.se

 

 

Top