SPF Seniorerna Bjärnum månadsmöte

Skriv ut

BJÄRNUM. Månadsmötet öppnades av ordförande Kerstin Göransson.

Familjen Wrambjers medverkade vid SPF-mötet

Kerstin hälsade Elsa Stenroth, Familjen Wrambjers och 60 medlemmar välkomna. Hon berättade att föreningen fått 6 nya medlemmar, varav 2 var med på mötet och presenterade sig. Kerstin berättade också om att SPF Verum hade bjudit in andra föreningar till sin vårfest den 12 mars. Från Bjärnum SPF var vi 20 medlemmar, som var med på festen. Blev bjudna på en fantastiskt god middag. Lax med alla tillbehör och den goda såsen. Senare blev det kaffe med hembakad tårta. Underhållningen stod Bygdespelarna för hela eftermiddagen, med mycket av det vi alla säkert kände igen av visor, schlagers m.m. Varmt Tack till Verums SPF från oss, för denna trevliga eftermiddag.

Sekreterare Ingrid Magnusson läste upp minnesanteckningarna från föregående månadsmöte. Informerade också om artikeln som var i tidningen Norra Skåne. Pensionärerna i Bjärnum har inte möjlighet att äta middag i matsalen på Nybo längre. Vad kan erbjudas istället ? Mer om detta skall bestämmas denna månad. Det planeras matlagningskurs för herrarna i föreningen.

Nils Göran Lindquist informerade och uppmanade till att gå ut i byn den 5 april då Tekniska- och Miljökontoret kommer på besök. Förhoppning att även Norra Skåne skall vara på plats. Informationsmöte Vittsjö Medborgarhuset den 4 april kl 13- 16.

Kerstin Göransson informerar vidare. Lunchträffen på Tre Hammare den 20 mars. Teckningslista . Det går också bra att anmäla direkt till Annamarie Bertschinger. 0451-206 69, 076 890 35 24. Dagsutflykter till Sofiero den 23 maj och till Naturum, Tosteberga den 29 augusti. Fått inbjudan till SPF Sösdala den 28 maj kl. 12.30. Underhållning av Christina Lindberg. Energicenter, Spin and Workout of Hope, dem 30 mars med start kl.08.00. Sex spinningspass och sex gruppträningspass. Alla intäkter för passen går oavkortat till barncancerfonden. Kontakta energicenter i Bjärnum för mer information. Bjärnum Träffpunkten. Senior Shop visar kläder den 20 mars kl. 14.00. Tandhygienist Therése Wintélius den 27 mars kl.14.00. Talar bl.a om tandlossning.

Underhållningen denna eftermiddag står den välkända Familjen Wrambjers för. Mamma Elisabet, dottern Karin och sonen Krister. Kända för sommarunderhållningen i Åparken samt deras Café 21 i Tyringe. Medverkat i Café Norrköping och i Tv-serien– Hem till Tyringe.
De fick verkligen upp stämningen, som smittade av sig på publiken med sin sång och musik.

De fick till och med Nils Göran Lindquist, upp på scenen för att medverka tillsammans med dem. Bra gjort !!! En extra applåd för detta.
Elisabet har själv skrivit texterna till flera av sångerna. Som ofta har ett positivt budskap. Att ta vara på livet. Man ska ha roligt. Vara rädda om varann. Ge kärlek och ofta en kram. Ingår i hennes texter.
Ove Törnkvist hyllades med ett potpurri av hans välkända låtar. Fyllde 90 år dagen innan.

Mitt i deras uppträde togs det en kaffepaus. Gott kaffe och goda kakor som alltid.

Elsa Stenroth presenterade Vittsjö Bjärnum Teaterförening och vårens program. PICKNICK TEATER. Jukebox tar dig med till 50 & 60 talet. Fredagen den 12 april kl.18.00 Medborgarhuset, Vittsjö.

Dragning av lotteriringarna. Röstning med handuppräckning på avslutnings sången - Nu går sista visan . Det blev JA till denna sång. Medlemsmatrikeln delades ut till medlemmarna. Ordförande tackar för denna trevliga eftermiddag.Överlämnar rosor till Familjen Wrambjers. Avslutar med – Nu går sista visan. Nästa månadsmöte den 10 april. Familjejurist Martina Johansson. Jörgen Magnusson visar bilder från Cuba.