Årsmöte på Galleri Götesdotter i Bjärnum

Skriv ut

BJÄRNUM. Intresseföreningen för Ars Divina – den gudomliga konsten, har haft årsmöte på Galleri Götesdotter den 16 mars 2019.

Den vackra utställningshallen fylldes till bredden av medlemmar och Gunnel Götesdotter hälsade alla välkomna.

Utställningshallen fylldes till bredden

Sedvanliga årsmötesförhandlingar följde och verksamhets berättelsen innehöll flera välbesökta begivenheter under 2018, varav en del kommer tillbaka även i år, bland annat långfredagens vandring från Norra Åkarps kyrka till Ateljé Götesdotter och den 26 juli musikern Sammy Rimington International Band.

Så var det dags för fortsatt samtal kring kaffeborden och efter ett tag underhållning av den kände orkesterledaren Ragnar Karlsson på dragspel och saxofon tillsammans med den lika kände Staffan Örneskans på klarinett.

Staffan Örneskans på klarinett, Ragnar Karlsson på dragspel

Ragnar Karlsson på saxofon

De båda musikanternas ålder tillsammans var 175 år! Ragnar 91:an Karlsson, som han kallades förra året, startade sin orkester Raggie Swingers redan 1946, med kort uppehåll för militärtjänstgöring och spelade med sin 4 mansorkester till 1967. Därifrån och till 1998 var det en enmansorkester, men fortfarande är han aktiv och spelar vid speciella tillfällen.
Nu spelade de båda för Ars Divina och vi kunde både lyssna och sjunga med i melodierna.

Mötet avslutades med utlottning av konst till 2018 års medlemmar, och om man inte hade turen då, så kunde man vinna på entre-nummerlotten, som delades ut vid ankomsten.

Ett mycket trevligt årsmöte var så till ända!