Thomas Rosendahl kåseri hos PRO Vittsjö

Skriv ut

VITTSJÖ. Som vanligt så hälsar PRO s ordförande Sivard Strand alla hjärtligt välkomna till denna fredagseftermiddags underhållning.

Han fortsatte sedan med de punkter som stod på dagordningen fredagen den 15 mars. Hälsade dagens underhållare välkommen till Vittsjö, men han får lov att sätta sig ner o vänta på sin tur först.

Punkterna är ju några stycken så vi börjar med att godkänna dagordningen. Fortsätter rask neråt på listan och Sivard delger oss andra med lite nyheter från Skånenytt, pensionssystem, veteranboule, PRO Skåne kommer att ha årsmöte i Malmö. Plats o möjlighet att följa med om intresse finns.

Vidare så berättar Sivard att många olika kurser finns, ABF har årsmöte i Hässleholm. När det våras så är det mycket på gång inom kommunen, som att ge information om ett möte som skall vara på Vittsjö medborgarhus, temat är ”Bryta isoleringen”. Andra intressanta sammankomster är kommunala pensionärsrådet (KPR) yrkar o protester mot att kontanta medel blir mindre, svårt för de äldre att hänga med. Men budgetfrågor och mellanboende står också högt upp på listan som både bogruppen men också andra pensionärsföreningar fört fram mm.

Samorganisationen har det lite svårt att tillsätta sin styrelse men har både studiedag och årsmöte på sin agenda. Sivard berättade även att Vittsjö PRO fått ett värdebevis som kan användas för som just idag till underhållning. Så det gäller att fylla i rapporterna ordentligt till ABF.

Lars Klinthäll, IT kille gav information om att IT kursen är igång och att de båda kurserna är fyllda. Kommer flera längre fram, roligt att de är efterfrågade och fylls. Rose-Marie Welin, Vittsjö PRO s egen reseledare påminde om vårens utfärd som är nu bestämd kommer att gå neråt i Skåne. O va spännande, nåt att se fram emot.

Åhörarna (herrar) lyssnar/pratar och under övriga frågor så ventilerades parkeringssnurra/ penga-automat. Sist även om att bogruppen jagar Hesslehem/ även andra byggherrar om flera lediga tomter, för de bostadsmöjligheter som finns här i Vittsjö. Enligt enkäten fanns det ett antal som är intresserade av nybyggnation för äldre av marklägenheter. Finns flera alternativ här i byn, nära och bra placering. Tack för all den informationen men nu blir det en stunds underhållning före fikan och det är Fd socialchefen från Osby kommun, han heter Tomas Rosendahl.

En varm applåd får dagens talare, Thomas Rosendahl som skall underhålla oss alla en stund och berätta om sin välkända far, Fader Gunnar. En välkänd person som var i ropet i många år för sin ”lite annorlunda stil som svensk präst”. Tomas berättar med en härlig inlevelse och viss öppenhet om sin familj med fader Gunnar på sin spets. Många skratt blev det men också allvar för dåtidens megastjärna. Kunde nog inte alltid ha varit lätt i en liten by som Osby.
Efter en stunds fikapaus, kaffe med fralla och med lott dragning på kaffebiljetten så fortsätter Thomas sin berättelse om sin far, Fader Gunnar. En härlig/ trevlig stund som jag och förhoppningsvis de andra drygt 40 pensionärerna också tyckte om och fick ta del av. Blommor och en applåd till var Thomas väl värd, en pratglad person som delar med sig med hjärta, värme och med en glöd att berätta om, spred sig ut i lokalen till oss.

Pst !!! Glöm inte att anmäla er till resan, kurs eller info möte vi ses, tack för idag. Vi avslutar med att sjunga nationalsången.