Musikteatern i Bjärnum

BJÄRNUM. Två timmar och fyrtio minuters lång vårshow, och jag njöt hela tiden!

Musikteaterskolan i Bjärnum har i över trettio år utbildat ungdomar från hela Norden i sång, dans, teater, ljud och ljus. Och det är de bra på!

Den 40 elevstarka ensemblen gav prov på makalösa sångnummer. Det skulle förvåna mig om en del av dem inte kommer att gå riktigt långt. Samspelet i dansnumren var också riktigt bra, även när hela scenen var full. 
Att under 160 minuter ta med publiken från 1800-talet och fram till nutid var en prestation. 

”The greatest showman” handlade om 1800-talet, men ursprunget var en musikalfilm från 2017. Här fick vi höra en Oscarsnominerad sång ”This is me” sjungen av Tova Hollender och Hanna Brobäck.

Filmen ”Bad girls” från 1994 blev senare musikal. Den handlade om tre prostituerade, varav en av dem tog livet av en våldtäktsman och hamnade i fängelse.

”Hairspray” (1988) från 2007, fick igenkännande leenden från de äldre i publiken. För visst kom man ihåg tupering av håret och Brigitte Bardot-rutiga vida kjolar.

Den fjärde och sista delen i musikalkvartetten var ”Rock Ages” från 2012. Här svängde det till ordentligt i hårdrocks- caféet och publiken var inte sena med att klappa takten till sångerna. I pausen beundrade vi alla affischer från många årtiondes Höst- och vårshower. Imponerande.

Till slut blev det stående ovationer och många inrop. Här skulle talangscouter ha mycket att välja bland.

 

Top