Våren är på väg o…..

VITTSJÖ. Visst nu har väl våren kommit och med den kommer allt fram som har vart gömt kanske under snön. På min lilla promenadrunda ner om lite vars stans i byn eller runt om på promenadstigarna.

Så ser det förj…. ut! 
Visst ibland så tar jag förgivet att alla mina medmänniskor vet vad denna oftast gröna behållare finns till för. Men nu undrar jag skarpt: kan det vara så svårt att kasta papper, burkar och annat skräp där de ska vara. O inte att förglömma alla dessa tuggummi- blagor som är utspottade på marken och snusdosor och alla utspottade begagnade snuspåsar som bara ligger där på trottoarerna eller tuggummit som fastnar under skosulan.

Jag vet ju att varje fastighetsägare har skyldighet att se om sitt hus vilket också måste innebära att hyreshus under kommun eller annan firmatecknare har samma ansvar. Min promenad runt ankedammen den är som vanligt lite vansklig, på grund av vattenmassorna som stiger. Men också allt skräp som ligger runt om på slänten, som om det bara har kastats ut från lägenheterna. Summa sumarium, det är dags nu att städa upp efter vintern, (gäller även kommunen) och dess invånare.

Äntligen så går vi mot ljusare tider och när storstädningen är klar både inne och ute, då kanske är det är fritt fram för nya inpulser. Affärerna har ju skyltat länge med sina vårblommor. Finns ju otaliga sorter att välja mellan när det gäller färger, olika uppsättningar i små eller i större byttor. O visst e de en härlig känsla att nu e vi på väg igen det doftar både rent, skräpfritt, nytt och det är färgglatt. Aktsam om naturen är ju inte helt fel? Det vackra kan ju bara bli bättre.

 

Top