Rolf kåserade om 46 år i kyrkans tjänst

Skriv ut

VITTSJÖ. Fast fastetiden är inne blev det smaklig soppa vid sopplunchen i församlingshemmet. Den exotiska soppan var smakligt kryddad med tanke på fastetiden. Efter måltiden tog diakon Rolf Andersson hand om programmet efter 46 år i kyrkans tjänst.

Rolf Andersson kåserar och beskriver.

Kockar var Eva & Sven Andreasson som bjöd till bords. I det fall soppan varit exotisk kryddad hade mängder med starka kryddor tillsatts men det är fastlagens tid! Sångarparet Mats Lunnergård och Sam Larsson underhöll före och efter det livliga kåseriet av Rolf Andersson.

Eva och Sven serverar exotisk soppa vid sopplunchen.

Kåseriet var verkligen rörligt då föreläsaren begagnade sig av stort ledigt utrymmer i salen. De humoristiska inslagen kombinerades med tillhörande gestikulationer. Det gällde Fader Gunnars annorlunda leverne och impulsiva åtgärder. Kåsören var vänlig att bjuda en kvinnlig kollega på bilskjuts till nästa kyrka. Han fick ett bryskt nej: Jag åker inte med främmande karlar! Vid en poliskontroll var den mindre bussen fullsatt av syföreningsdamer i mogen ålder. Polisen ställde frågan om passagerarna och Rolf svarade att de tillhör Kyrkans ungdom! Vid en kyrklig ceremoni fanns en levande åsna i kyrkan. Efter åsnans naturliga utsläpp fann jourhavande präst symboliken med människans avfall…

”Den brödskivan är min!”.

Sammanfattningsvis var det ett trevligt, humoristiskt och underhållande kåseri