Närtandvården mitt i byn

VITTSJÖ. För många människor är denna yrkeskategori nåt som är illa tvunget och bara måste till ibland. Men vilken tur att den finns när tandvärken gör en nästan galen. Själv så hade jag bestämt tid med teamet för en liten pratstund, en gammal och ny känsla infanns sig direkt innanför dörra. Tandläkare Tim Anle, tandhygienist Edona och en tandsköterska vid namn Johanna mötte upp och de ska svara på mina frågor. Tim berättar att han tog över praktiken efter den föregående tandläkaren.

Med allt vad det innebär, visst som han säger så har vi gjort om en del , både med rummen men också med all den tandtekniska ”verktygen”. Nytänkande med datasystem, innefattar röntgenbilder men även patientjournaler, allt läggs upp på data/länk. Ett säkert system som all dokumentation får plats i och finns tillgänglig och där inget glöms.

Även en hemsida har Närtandvården i Vittsjö skaffat sig, så visst är det moderna tider som gäller. Inte helt fel, bra. De patienter som fanns på kliniken följde med om de ville, valet är deras.Tim berättar att denna praktik är han ägare till.

Tillsammans med sina medarbetare arbetar de för att kunden skall bli nöjd och de har avtal med Region Skåne. Vilket innebär att de kan behandla hela familjer med barn och ungdomar och den garanti som följer med. Just nu så delar Tim sin arbetstid mellan Tyringe och Vittsjö, de gäller att vara flexibel. Ett mål är uppsatt: att akuta tider skall avhjälpas/finnas inom 24 timmar.

Edona som arbetar som tandhygienist berättar att både hon och Johanna svarar på telefonen angående nya behandlingstider. Om hinder uppstår så ringer vi upp när arbetet pausas. De två är på plats hela veckan och kan hjälpa till om det behövs. Teamet arbetar vissa dagar sent om kvällen för att tillmötesgå kundernas behov. Ett bra system för de som arbetar på dagarna.

Alla anser att de har fått ett bra bemötande och de känner sig välkomna på orten. När jag frågar dom om det fattas nåt i byn så svarar de; apotek skulle va bra för de akuta behov som uppkommer då o då. Men bra parkeringsmöjligheter finns nära och visst har vi börjat spekulera om framtiden om praktiken och annat. Nu är tiden ute och Tim måste åka till sin andra arbetsplats men tjejerna stannar kvar, jag säger tack o nu tar jag den obligatoriska bilden. Ses kanske fler gånger.

Top