Nyheter på golfkrogen i Vittsjö

Skriv ut

En skylt vid infarten visar att jag har kommit till rätt plats, Vittsjö golfklubb med en härlig utsikt över ängarna och de kulliga åkrarna där några tappra golfspelare redan har avverkat en golfrunda. Visst vädret håller torrt men blåsten gör en riktigt kall och småvalen om händerna. Golfsäsongen sträcker sig från mars-april till september/oktober månad, det är vårt svenska klimat som avgör när golfsäsongen är över.

Restaurangen har öppet varje dag över hela säsongen. Så från den 1 april är golfkrogens servering öppen 11.30 till 13.30, tider därefter kan man få beställa a la carte. Nu i helgen är det endast danske smörrebröd som gäller, en god idé väl värt att pröva.

Kockan och nygammal kökschef Maritha Gutrad, bilden och känd från ifjol för de flesta golfspelare ute på Vittsjö golfklubb, kommer nu på fredag den 29 mars att öppna upp dörrarna till golfrestaurangen. Hon är anställd som restaurangchef och hon kommer att vara köksansvarig över fyra personal, plus några timanställda. Hon har lång praktisk erfarenhet och har utbildning inom de franska matköket och hon är också hemmatam i den danska mat/smörrebröds regionen. Men också bekant med allt vad det innebär med planering,
Maritha med nybakat bröd

Danska smörrebröd bres och göras aptitliga för ögon men också magen skall få sitt, allt görs under strikta regler som gäller de danske smörrebröden. Och det vet vi sedan länge att vi äter med ögonen också och visst ser de helt underbara ut i färg och i form. Dom är många att välja mellan och de är också marigt för vilken skulle man prova, jag har tur jag testar mina favoriter men också en helt ny för mig, (dansk ost, brett med flott, lökringar och en äggeblomma på topp med krassegrönt), den var helt sagolik i smak, mm.

Allt detta serverades med porlande vatten, en frisk fläkt en vanlig onsdagseftermiddag, till oss alla som var första pilotsmaks kunder. Det som gäller mat och beställning hänvisas till restaurangen och endast dess personal.

Golfrestaurangen är öppen för alla så vill man ha en liten middag utöver de öppettider som finns går det också bra men då gäller det minst tio personer. Från den 1 april så finns al a carte på meny som tex: pyttipanna, Cesarsallad med valfria tillbehör, gratinerad löksoppa, Lunnamellekorv, hamburgare m klyftpotatis och bakad potatis och fish and chips.

På öppningsdagens meny står det framdukat stekt spätta med remoladsås. Till hjälp idag har Maritha en reklam/konstnärs kille Iver Villefrance som arbetar med att skissa fram a la carte skyltar som skall placeras väl synliga för kunderna i restaurangen.


många smörrebrö

Pst!! De danske smörrebrö smakade gudomligt, så lycka till på öppningsdagen fredag 29 mars.