Visst har våren kommit även till Verum

Skriv ut

 Att våren har kommit även till Verum såg vi flera tecken på när vi var ute på en stavgångsrunda mån. 25/3. Det var soligt och vackert men lite kyliga vindar denna eftermiddag.

Statyn av Göingehövdingen Svend Paulsen

Efter att vi besökt statyn av Göingehövdingen Svend Paulsen (som står och har sina blickar mot kyrkan), gick vi runt hörnan på kyrkomuren. Där såg vi den blommande blåa vackra Scillan som står båda sidorna om vilostenen vid kyrkomurens södra kant.

 Blommande scillor vid vilostenen som står vid den södra delen av kyrkomuren

Det var nästan inbjudande att sätta sig ner och bara njuta en stund, (jag hade kanske haft svårt att resa mig sen).

Stora gröna knoppar på syrenbuskar

Istället gick vi vidare gamla vägen mot Visseltofta, utmed vägen såg vi stora gröna knoppar på syrenbuskarna, årets första blommande vitsippor,

Blommande vitsippor

samt hörde och såg stora flockar tranor som i sina plogformade formationer flög norrut. Det hörs på långt håll när dessa fåglar kommer, det lät som –Titta vilken vacker kyrka, där har en vacker sångfågel gift sig, hon sjöng i popgruppen ABBA, och de andra svarade enhälligt, vi vet, vi vet, vi vet. Det är trevligare när tranorna flyger på detta håll då vet vi att våren har kommit.

Stor flock flygande tranor

På vägen hem såg vi även att myrorna har kommit fram och börjat sitt arbete med att bygga vidare på den påbörjade myrstacken.

 Myror i full aktivitet vid påbörjad myrstack

SPF Seniorerna Verum har börjat spela boule på boulebanorna

Väl hemma såg jag det tydligaste vårtecknet av alla, utomhussäsongen i boule har börjat, SPF Seniorerna Verum har börjat årets boulespel på boulebanorna, det är en härlig tid vi går tillmötes. Trevlig vår.