Fel färg på dieseln till Qstar kan ge 5:-/liter i rabatt

Skriv ut

Under söndagskvällens leverans av bränsle till Qstar i Vittsjö så slog plötsligt larmsystemet till. Av misstag så hade 1500 liter av grönfärgad diesel fyllts på i cisternen. Tack och lov hann inte hela kvällens leverans av cirka 8000 liter fyllas på av den felaktiga sorten.

Arkivbild, denna lastbiil var inte inblandad

Grönfärgad diesel är exakt samma diesel som 'den vanliga' men är färgad grön eftersom den har en betydligt lägre skattesats. Efter samtal med jourhavande Benny Oktan på Qstar och skattemyndighetens Izabella Fahrradsattel så kom man överrens om att Qstar får betala full dieselskatt även för den gröna dieseln men de får ett tillfälligt tillstånd att sälja den blandade produkten till sina kunder. Alternativet hade varit att sanera all diesel i cisternen och det hade gällt cirka 12000 liter!

Qstar tycker naturligtvis att detta är mycket försmädligt men är samtidigt tacksamma att detta hände på en så modern station som den i Vittsjö. Det visar sig att i de moderna pumparna sitter det en färganalysator som signalerar om det är på väg att tankas bränsle av misstänkt kvalitet, till exempel diesel med 'fel färg'. Observera att den diesel som finns i Vittsjö är av högsta kvalitet, grönfärgad eller ej.

För att visa sina trogna kunder i Vittsjö lite extra 'goodwill'så kommer det att utgå en tillfällig 'dieselrabatt' på 5:-/liter, denna rabatt kommer automatiskt att dras av efter fullbordad tankning så länge det finns gröna färgpartiklar i dieseln. Observera att ordinarie priser fortfarande står angivet på skyltar och pumpar, rabatten dras alltså av i efterhand och endast så länge missfärgningarna finns kvar. Har du tankat och inte fått någon extra rabatt så beror det alltså på att all diesel med grönfärgning är slut och därmed är den extra rabatten även den slut.

Qstar beklagar återigen det inträffade och hoppas att ni kunder även i fortsättningen ska ha fullt förtroende för dem och deras produkter.