Smarta telefoner- studiecirkel på Linden

Första måndagen i mars så var vi ett 10-tal förväntansfulla deltagare som samlades i källarlokalen på Linden för att få mer kunskap om vad våra smarta telefoner kunde erbjuda oss.

Vi blev varmt välkomnade av Lars Klinthäll och Jan Erik Tidblad som under fyra måndagar framöver skulle bli våra mentorer i denna djungel av teknik som finns i telefonerna. Och tack vare ett stort intresse så blev det två studiecirklar istället för en, den andra har varit på onsdagarna.

För att dom skulle få ett hum om vilka förväntningar vi hade, fick vi alla i tur och ordning berätta detta. Det var att skicka SMS till många på samma gång, detsamma med MMS, hur man för över bilder från telefonen till datorn, vilka appar som kan vara bra att ha, hur man swishar pengar, hur man köper tågbiljett med hjälp av Skånetrafikens app. Tror nog att det var detsamma för onsdagsgruppen.

Det kan inte ha varit lätt för Lars och Jan Erik att visa oss på våra resp. telefoner då vi alla har olika märken såsom Doro, Huawei, Sony, Samsung, Iphone, men dom har varit utrustade med tålamod och har tagit allt i en lugn takt så att vi alla har kunnat hänga med.

På vår sista träff var Ellinor Nilsson från Snapphanebygdens Sparbank som tillsammans med Lars visade oss hur det här med Internetbanken fungerar.

På onsdagen var det Fredrik från banken som var där och informerade.

Mellan varven har det även diskuterats vid borden och vi har sinsemellan försökt att hjälpa varandra så gott vi kunnat.

Vad som är extra trevligt är att i onsdagsgruppen så fanns det även deltagare från Hässleholm och det är damerna som sitter mellan herrarna.

Fulllärd ? Nä , långt därifrån , men vi har fått en insyn i det här med hur smarta telefoner fungerar och om mer hjälp behövs så står dessa två herrar till förfogande på tisdagar – jämna veckor – mellan kl 13-15 men då heter det IT-café och där kan du även få hjälp om du har problem med din dator eller padda.

I mitt tycke en givande cirkel, tusen tack Lars och Jan Erik .

Top