Slut på bokcirkel på Träffpunkt Linden

Skriv ut

De är som många brukar säga det roliga tar fort slut, så vårens läsecirkel genom Vittsjö PROs försorg är genomförd och slutläst. Nitton pensionärer har träffats under några eftermiddagar noga räknat på måndagar. Vi har haft två cirkelgrupper samtidigt och vi har fördjupat oss i en bok vid namn ”Minnesmärken i Göinge”. Boken är skriven av Lennart Jönsson från Bjärnum som han gav ut år 2017. Boken är upplagd, (tycker jag) på ett smidigt sätt med en inritad karta av de olika kommunerna i och över Göinge så det var lätt att både hitta och att följa med i de olika berättelserna i boken. Det tyckte även de andra att det var.

Många är de pensionärer som gärna återkommer år från år. Tillsammans har vi ”hittat” en bok som har ett intressant ämne och som passar samtliga. Boken i sig själv skall ju vara intressant men den sociala biten spelar också en stor roll. Att komma samman en eftermiddag, kanske prata en stund är ju inte fel det heller.


Samling vid borden

Vi i Sverige har ju dille på fika, nä inte bara en kopp kaffe, nej det måste va något till då blir det redi fika. Så idag när avslutningen är på vår lilla bokcirkel så visst serveras det fika med bredda tekakor med en god blandning av olika sorters pålägg och en liten kaka därtill.

Ansvariga för bokcirkeln fick varsin vårblomma i en härlig gul nyans med fiffig text på krukan men en blomma fick även vår flitiga läsarinna för att hon bjuder på glada vitsar varje gång.

Bokcirkelledaren Kurt Aronsson och Inga Nilsson säger tack och adjö för i vår men alla är välkomna igen över en ny bok till hösten. Alla är välkomna då kända men också nya som har det gemensamma intresset att läsa en bok tillsammans.