4 April 2019 KPR informations dag i Vittsjö

Skriv ut

PRO Vittsjö under ledning av Sivard Strand och Nils Göran Lindqvist SPF Bjärnum.

Sivard Strand hälsade deltagarna välkomna och överlämnade ordet till ordförande för KPR och sammankallande Robin Gustavson KD.

Robin berättade lite om sin roll i kommunen och sen blev det en kort frågestund . Den brinnande frågan var att Tekniska förvaltningen upphör med fixarhjälpen den 1 April 2019. Svar på frågan blev att det går inte att ringa och att hjälpen är vilande medan omsorgsförvaltningen utreder fortsatt fixarhjälp.

Ruth Wernolf från Tyringe presenterade Väntjänsterna och träffpunkterna i kommunen. Därefter fick var och en från de olika orterna i kommunen en stund att berätta om sin verksamhet.

Stina Linden anhörigstrateg tog upp anhörigfrågor som att kommunen erbjuder anhörigstöd via nätet, på sidan www.demenslotsen.se www.enbraplats.se med dygnet-runt-stöd. För mer information om annat stöd kontakta Stina Linden tel 0451-268737 eller Gunilla Andersson 0451-268737.Du når också informationen på www. hassleholm.se/a-stod.

Efter fika pausen så kom biståndshandläggarna och berättade om hjälp i hemmet, som handlade om allt från Hemtjänst till Mat för Äldre och hur man överklagar beslut. Läs mer på www. hassleholm.se/a-stod.

Ordförande för KPR. Robin Gustavson avslutade dagen med en sammanfattning och tackade för visat intresse .