Boule och Grillkvällarna har startat i Verum

VERUM. När Fritidsgruppen har paketerat och gjort färdigt årets trimpaket till cykeltrimmet ”Känn din Bygd”, som pågår mellan den 1 maj till 29 augusti, med prisutdelning den 1:a september, så var det dags att starta Fritidsgruppens andra aktivitet som är ”Boule och Grillkvällar”, detta sker varje torsdag med start kl. 18:00 – så länge deltagarna vill spela.


Deltagarna vid årets första ”Boule och Grillkväll”

Den första kvällen för detta var torsdagen den 11/4, då vi var 10 st deltagare som trots den kylslagna men vackra kvällen hade samlats några timmar för boulespel, grillning och trevlig samvaro. Till dessa kvällar är alla intresserade välkomna, vi lånar ut klot till de som vill prova på, och det är en sport som är lätt att lära sig, alla kan spela, både unga och äldre, och inte att förglömma, ett trevligt umgänge några timmar.


Grillen kan användas till mer än att grilla korv på, här är det några som passar på att värma sina bouleklot denna kylslagna kväll. På bilden de två finalisterna i V-M Boulen 2018 Britt Hermansson och vinnaren Lena Magnusson.

Utöver dessa båda aktiviteter ”Känn din Bygd” och ”Boule och Grillkvällar” arrangerar Fritidsgruppen även två st interna bouletävlingar, V-M Boulen och Boulemästaren, båda dessa är singeltävlingar. ”V-M Boulen” som i år spelas lördagen den 7/9 är öppen för alla som bor eller har mark i Verums församling, samt för ungdomar med anknytning till orten, men som flyttat ut för arbete eller studier. Vinnaren blir bl.a. förärad med sitt namn på en märkessköld som hänger i klubblokalen i Verums skola.


Märkesskölden med tidigare vinnare i” V-M Boulen”.

”Boulemästaren” som i år spelas den 21/9, är en tävling öppen för alla som deltagit vid minst 5 tillfällen i gruppens Boule och Grillkvällar under året. Vinnaren blir bl.a. uppmärksammad med namn och bild på anslagstavlan i boulehuset vid boulebanorna.


Anslagstavlan med tidigare segrare i ”Boulemästaren”

Vid paketeringen av de 8 bladen som finns i paketet till cykeltrimmet, ingår bl.a. startkort till 3 st. tävlingar, kontrollkort till cykeltrimmet, startkort till bildtävlingen samt startkort till den individuella 5–kampen som äger rum innan prisutdelningen den 1 september.


Bild av de 3 startkorten som medföljer trimpaketet, således är det tre tävlingar man är berättigad till att deltaga i för de 50:- startpaketet kostar.

Till hjälp med paketeringen hade gruppen även i år hjälp av Göstas syster Inga-Britt med sambon Lars Persson Bjärnum, som även är behjälpliga vid avslutningen.


Fikastund efter avslutad paketering av årets trimpaket. Lars Persson Bjärnum har tagit fotot.

Det som återstår nu är utsättningen av de 36 kontrollerna som ingår i tävlingen, så från och med den 1 maj är det klart att leta efter dessa, samt om man även vill deltaga i ”Ord och Bildletartävlingen” finna de objekt som är fotograferade vid 7 st. av kontrollerna och finna det ord vi söker. Mer info om detta finns i startpaketet. Väl mött och trevlig sommar önskar Verums Fritidsgrupp.

Top