Golf på hemmaplan i Vittsjö

Skriv ut

VITTSJÖ. Idag, på påskaftonen, var jag och besökte Wittsjö Golfklubb. Under de senaste 30 åren har jag varit en ytterst periodisk golfare, 1-3 års spelande följt av 2-5 års uppehåll. Nu börjar det kännas som om det är dags att åter ta upp denna form av primitivt jordbruk (som belackarna säger) igen.

Övningsranchen, där kan du slå iväg hur många övningsbollar du vill utan att behöva plocka upp dem efter dig. Det är bara att 'köpa' nya i automaten, slå iväg dem, så samlar klubben ihop dem igen, prata om återvinning!


Banans första hål, från utslaget till hålet är det strax under 300 meter. Flaggan/hålet syns som en liten vit fläck strax före stenmuren längst bort. Det är en skönhetsupplevelse att spela en golfrunda!

Packade klubborna i bilen och for upp på golfklubben, naturligtvis hade jag väntat mig att det skulle vara mycket folk där idag men idag hade alla spelat tidigt på dagen för att senare umgås i glada vänners lag. Skönt för mig tyckte jag, då kan jag känna mig alldeles avslappnad i min ensamhet.


Det finns möjlighet för ett begränsat antal husvagnar eller husbilar att övernatta direkt vid banan för en mindre kostnad.

Det är konstigt det här med kroppen och muskelminnet, efter minst fyra års avhållsamhet från golfen så är det lika naturligt att greppa klubban idag som det var då. Tyvärr kom inte muskelminnet inte endast ihåg de bra rörelserna utan envisades med att även komma ihåg alla rörelser man inte ska utföra!


Har man ingen egen bostad med sig så går det bra att hyra in sig i en av klubbens stugor. Golfare eller icke  golfare!


Den som så önskar kan äta i klubbens egen rejäla restaurang, frisk luft och motion suger!

Idag är inte golf längre någon snobbsport som det en gång kanske var. Priserna, speciellt för nybörjare, är riktigt lockande speciellt med tanke på att du spelar precis hur många rundor som helst för ditt medlemsskap, det som kostar extra ska väl vara de bollar du eventuellt slår bort men samtidigt så kan du hitta andras bortspelade bollar så det brukar nästan jämna ut sig.


För endast 250:-/månad (3000:-/år) blir du utbildad för grönt kort, får fri träning och spela med van spelare från klubben, dessutom får du spela hur mycket du vill på banan utan extra kostnad efter att du tagit grönt kort!

Visst kan man tävla i golf, skoj är det också, men det viktigaste med golfen är det sociala mötet med andra golfare. Motionen kommer 'på köpet'! Har du inte testat att spela tidigare eller har hållit upp lika länge, eller längre, än jag har så kolla in på klubbens hemsida och se vad som erbjuds.