Påskträff på Träffpunkt Linden

VITTSJÖ.Bråda timmar för att allt ska fungera så bra som möjligt när det är dags för påskfest, för alla dom som brukar träffas på träffpunkt Linden. Kökstjejerna har gjort ett fantastiskt arbete även denna gång, med allt bestyr som skall till för att den hära festen ska bli så bra som möjligt, bra jobbat tjejer.

O vilken tur att dom ställde in sin resa. Britta Svensson som är ansvarig för ”Träffpunkt Linden” rensade halsen från heshet och tog till orda, hälsade alla hjärtligt välkomna till den här stunden och sa att de är roligt att så många (nästan 40) som ville vara med på den här sammankomsten. O nu så säger Britta varsågoda nu kan festen börja.

Vid ett bord sitter några damer och som verkar ha trevligt de höjer sina glas och önskar varandra en glad påsk och en skön helg. Visst kan man göra det med mjölk i det går lika bra det också, det får man välja själv.

En samling pensionärer som här vid detta bord är damer, som trivs i varandras sällskap även nya personer kommer lätt in i kretsen. Under många år, i alla fall de senaste tio åren så har det serverats mat vid högtiderna är, naturligtvis så skiftar mattemat. De följer tidens tand o just idag serveras det ägg o sillmacka/skinkmacka, smakar ju alltid lika gott. Självservering med dricka förstås, allt för att det ska passa alla.

Trevligt verkar de att ha, herrarna som sitter vid dessa bord. Tydliga spår på av go mad o möed mad i rättan tid har nog spelat stor roll. Trevliga och glada herrar kan ju förgylla tiden för damerna vd bordet intill. Att bjuda till är att våga bjuda på sig själv på skratt och glädje.

I glada pensionärs vänners sällskap, är det inte bara prat utan också lite musik som höjer tillvaron några snäpp uppåt. Lite dragspelstoner måste till och det är Hasse och Nisse som skall underhålla pensionärerna en stund. Men några väl kända melodier som dom framför med bravur, de har vanan inne att spela sen många år tillbaka. Vilken tur att dom finns när det är fest på gång.

Kaffet kommer och serveras rykande hett, tillsammans med en god påskbakelse den passar ju perfekt till detta arrangemang. Tusen tack till de dragspelande herrarna och ett stort tack även till de damer o herrar som har färdigställt allt innan festen kunde börja. O till alla de pensionärer som kom. Tack för idag och ha en trevlig påskhelg, vi ses igen.

Top