Aprilmöte hos PRO pensionärerna i Vittsjö

VITTSJÖ. Fredagen den sista i den här månaden, April närmar sig bestämt mot slutet med stormsteg. Solen skiner och det är riktigt varmt, nästan synd att vara inne en sån dag. Men med intressanta inslag som jag visste skulle komma så gick jag dit, kön ringlade sig sakta in genom dörra.

 

Inträde var det och betala måste man ju och samtidigt få en lott som senare eventuellt blir till vinst. Ordförande Sivard Strand hälsade alla hjärtligt välkomna men innan mötet så läste han upp ett tackkort. 

Men nu så går starten och det är som vanligt, hälsning från högre upp i PRO stegen, höj pensionen, på olika ställen runt om i Skåne har det vart årsmöte av olika slag som tex, ABF s årsmöte, Årsmöte i Sösdala m flera.

Sivard fortsatte med att ge info om samorganisationen, KPR, om ensamhetskonferens i Eslöv, info om nytt Jo-jo kort är på gång. Att fixar Malte har upphört, att anhörigstrateg finns i Hässleholm, att distriktstämman inom Fonus avlöpt i Malmö inget nytt under solen.
IT killen Lars Klinthäll informerar att tillslutningen på att lära mer om mobil/data har varit välbesökt och kanske startar upp till hösten igen om intresse finns vill säga.
Vidare så informerade Sivard om den kommande Vittsjö dagen som går av stapeln lördagen den 15 juni. Och att PRO skall vara med och sälja lotter, vinster mottages och inlämnas på Träffpunkt linden.

Britta Svensson vår ledare nere på ”Träff punkt Linden” informerade oss om hur ett bostadsbidrag skall sökas och eftersom hon är invald som bostadstilläggansvarig så kan hon detta med bravur.

Britta är väl informerad om hur allt detta fungerar eftersom hon har arbetat inom försäkringskassan på den tiden när de hade hand om det hela. Hon visade på dataskärm hur man skulle räkna ut det hela. Hon berättade också att det inte var lönt för de som var gifta att söka. Britta avslutade med att säga; alla ensamstående bör söka, lycka till. Ett mycket bra genomfört information om just bostadstillägg, svar på frågorna som pensionärerna hade, mycket bra anförande o stort tack till Britta.

Nu tar ordförande till orda igen och fortsätter ner på nästa punkt: övriga frågor; ventilerades de myckna skräpet som kommit för att stanna i byn, hur vi kan gå vidare med det här problemet. Boulen startar upp igen alla är välkomna dit med eller utan klot, spelar vänskaps matcher hela våren, så fyll en termos med kaffe och kom dit.
Britta berättar att Seniorshopen kommer till Träffpunkt Linden och visar sin kollektion den 9 maj kl 1300-1600. Ulla Aronsson talar om att PRO s egen pensionärs sånggrupp skall starta upp igen så välkomna skall alla vara som är intresserade att sjunga i grupp. Kurt Aronsson en av läsecirkelledarna berättade om en utfärd till Svarta Bergen i Östra Göinge kommun, blir senare i sommar och Sonja Petäjä meddelar att sommarpromenader med start från Träffpunkt Linden skall också starta upp.

Dagens underhållare är Anita Ewald, som både kan hantera ett dragspel samtidigt som hon sjunger. Hon börjar med en ”marsh från Sundsbron”. Pratar lite mellan varje låt, tvåan blev en välkänd visa som heter ”famnen full utav solsken”, Anita spelade en stund före fikat.

Sen var det dags för dagens eftermiddagsfika i glada och förväntande pensionärers sällskap. Dragning på inträdesbiljetten, idag ingen tur för mig men andra hade lyckan med sig. Kaffet smakade bra.

Nu knäpper Anita Ewald på sig sitt dragspel igen och hon verkligen öser på rejält, underbara toner och en ljuvlig stämma underhåller hon oss alla med bravur. Och hon byter hattar lika fort som hon skiftar melodierna och mellansnacket går som en dans. Sångerna avlöste varandra med ett potpurri med Edvard Perssons låtar. Joddla kunde hon också, fortsatte sen raskt med ”Helsingborgsvisan”, ”våras ibland bergen” och många flera, önskelåtar spelades. Anita avtackades med blommor och en hjärtlig applåd för ett väl genomfört program. Extra spelning med dragspelet blev det med ”tio tusen röda rosor. Hon fick den stora äran att ta ton för avslutnings sången och vi sjöng unisont vår svenska nationalsång. Tack för idag och vi ses längre fram i sommar.

 

Top