Va de bättre förr?

Skriv ut

VITTSJÖ. Har ställt mig den frågan många gånger dethära sista gångna året. Var det bättre förr? Jag kommer ihåg än så länge från förr, förr många år sen då hörde man ofta att vi bodde i nåt som kallades lort Sverige. 

Men med olika kampanjer som ”Håll Sverige rent” fick samtliga skolbarn men också vuxna lära sig att ta skräpet med hem. Pappåsar, glasspapper, tidningar, och mycket mera som kunde kastas i soptunnan hemma på gården så gjorde man ju det. Glasflaskor fick man pant på även då, många pengar blev det för oss barn som vi kunde handla godis för och som delades lika mellan oss alla. Blev faktiskt en bra slant.

Idag eller rättare sagt de sista åren har byn Vittsjö blivit utan sin kommunalarbetare, som tömde samtliga papperskorgar, plockade upp all plast som slängts, rensade där det behövdes både i rabatter men också vid sjön/strandkanten när skräpet nådde land. Idag ser det rent sagt ut förj….

Många Vittsjöbor med mig anser att nu är det dags att städa upp. Placera några av de anställda kommunala arbetarna som finns inne i Hässleholm s stad. Dom är hjärtligt välkomna hit till Vittsjö för att göra en insats. Vi som bor här anser nämligen att det är lika viktigt att hålla Vittsjö rent och snyggt. När de är klara med detta uppdrag så har kanske kommunen kommit fram till nåt som kan gagna oss.

Tips till Komunen!!
ställ ut flera soptunnor/containrar eller varför inte stationera en eller flera kommunalarbetare här i byn så vi som bor här slipper se skiten som växer varje dag. Detta är ju en sanitär olägenhet, så nu väntar vi att det ska städas upp, nu! O vi har påtalat detta flera gånger till kommunhuset i Hässleholm. Hej! Bilderna är tagna av Ros-Marie Velin.