Valborgsfirande i Emmaljunga

Skriv ut

EMMALJUNGA. Klockan 19 började vi fira Valborg här, 19.30 skulle fackeltåget från Emma startat, men eftersom ingen kunnat ta ansvar för eldandet, som uteblev, så vi startade lite försiktigt och undrande.

Brandvärnet med sin yngsta medhjälpare, lilla Maggie.

Men traditionen kunde hållas vid liv på grund av en fantastisk vårkväll och inte minst på grund av alla barn som deltog.

Bosse S med svärmor vid lotteriborden, inte bara nitlotter där.

De flesta både vuxna och barn fick pröva sin tur med varierad lycka. Byalagets ordförande Egon J skötte grillen som vanligt med den äran.

Säkert hade den sköna kvällen samlat ett nittiotal firande, varav minst tjugofem var barn. En del av dem stod i kö för att spruta vatten på bollarna så de gick i mål. Brandvärnet som oväntat blivit arbetslösa fick rycka in. Naturligtvis blev det vårsånger av en för kvällen hopsamlad kör där Emma i Hyngarp stod främst. Underbart att vår lilla ort har så många skönsångare.

Här är det full fart med kaffe och dopp som byalaget stod för. Samtalsämnen verkade inte fattas.

Allas vår Gunilla!

Utan henne och hennes man Bo hade den årliga festen gått i stå för längesen. Med barnens glädje och Gunillas fika i minnet, kunde kvällen bara sluta med ett tidigare utbringat leve, hurra, hurra, hurra, hurra för våren!