En tia blev bäst vid Hårsjön runt

VITTSJÖ. Hårsjön runt arrangeras av Hästhult AIK som inbjöd till motion/tipspromenad runt Hårsjön. Det första arrangemanget startade 1972 och årets vandring var det 48 året med den lilla landsortsklubben.

Ett motionerande gäng på väg till första kluriga frågan.

Efter alla dessa tusental fotsteg på leden är slingan väl synlig utan någon separat vägvisning.

Hästhult Allmänna Idrotts Klubb bildades 1967 och är fortfarande aktiv inom flera grenar. Fotbollen hade sin knoppning och redan då blev Hästhult AIK rikskändis bland annat genom reportage i bildtidningen SE. Denna verksamhet sparkades ut men lopp på skidor tog sin början och fortsätter. Främst är det LES vid Korsahåla som är ambassadör för HAIK. Flera andra grenar tillhör programmet. Närmast blir det ytterligare fyra vandringar runt den lilla insjön. Metartävling vid sjöns stränder för 52 året blir det på Midsommardagen.

Första upplagan av Hårsjön runt i år samlade 20 motionärer. Dels var väderleken inte direkt inbjudande och dessutom var det säkert några motionsintresserade som föredrog damernas Allsvenska uppgörelse i de Småländska nejderna.

Frågan var ganska lätt men svaret krångligare vid första frågan.

Svaren var tydligen ganska svävande då ingen av de 20 lyckades pricka in alla tolv. Bäst lyckades Gösta Lundstedt med tio rätt följd av Tommy Johansson med nio rätt samt Gösta Olsson med åtta rätt av de tolv förslagen.
Rätt tipsrad var 21x, 121, 1x1 och x21.
Skiljefrågans rätta svar var 25 000.

På torsdag blir det nästa motionsrunda med start från klubbstugan klockan 19.00 – 19.30.

 

Top