Bordtennisavslutning i Verums GoIF

VERUM. Pizza, 5–kamp och prisutdelning var det som stod på programmet, när Verums GoIF hade avslutning på bordtennissäsongen söndagen den 12 maj. Kl 14.00 var det samling i klubblokalen för att tillsammans åtnjuta de inköpta pizzorna innan det var dags för 5-kamp.


Pizza serverad i klubblokalen innan 5-kampen

Det var en mycket kall och vindpinad eftermiddag deltagarna möttes av när de skulle avverka de 5 övningarna jag efter förfrågan iordningsställt vid boulebanorna. Det tävlades i boule, golf, kubb, minnestest, pilkastning. På grund av blåsten fick pilkastningen ersätta den pingisövningen som var planerad och tänkt från början.


Årets prisbord

Segrare i 5–kampen blev Fredrik Olofsson 45p, 2a Joel Rosengren 41p, 3a August Nilsson 41p. Verums GoIF har tävlat med två lag i seriesammanhang under den gångna säsongen, seniorlaget blev 4a i Skåne division 6, serien bestod av 8 lag.

Ungdomslaget blev 6a i Skåne Ungdom Nordöstra, serien bestod av 7 lag.

Interna tävlingar har varit Poängligan 1a Anders Nilsson på maximala 100p, 2a Joel Rosengren 79p, 3a Andreas Lindfors 78p. En tävling som består av 5 deltävlingar varav de 4 bästa räknas, tävlingen började spelas i mitten av 1970-talet, och varit årligen återkommande sedan dess. 8 deltagare har deltagit i denna tävling under säsongen.

Klubbmästerskapet herrsingel alla möter alla, 5st. deltagare, 1a Anders Nilsson, 2a Andreas Lindfors, 3a Fredrik Olofsson.

Pojksingel alla möter alla ,6 st deltagare, 1a Viktor Nilsson, 2a Per Gustavsson, 3a Rasmus Radden.

Tränare för både seniorerna och ungdomarna har varit Anders Nilsson Hässleholm. Anders som både spelar bordtennis och spelat fotboll i Verum,(har gjort så i många år), är född och uppvuxen i Sjörröd, Hästveda, där han tillbringade sina första 20 år, innan han 2009 flyttade till Hässleholm.


 Anders Nilsson tillsammans med ungdomsgruppen

Anders som är en trevlig och bra kamrat och tränare, lägger ner ett stort arbete och engagemang för att fortsätta hålla bordtennisen vid liv i byn nu när åldern tvingar några andra eldsjälar trappa ner.


Tränaren och spelaren Anders Nilsson med sina pokaler, 1:a i poängligan, 1:a i herrsingel, 2:a i herrdubbel samt inteckning i vandringspokalen.

Om bara tränarna och eldsjälarna finns kan det bli ett nytt uppsving för bordtennisen igen nu när det börjar bli nya framgångar för Sverige i mästerskapen.

Top