Mannekänguppvisning hos Gunnel Götesdotter

BJÄRNUM. På söndagseftermiddagen samlades ett 30-tal damer och tre herrar i Gunnel Götesdotters ljusa utställningslokal för att se på en lite annorlunda mannekänguppvisning.

Röd klänning

Alla kläder var second hand-kläder från Pingstkyrkan i Hässleholm. Dessutom var de till salu efteråt till mycket facila priser, alla utom en kostade under hundralappen, ja, faktiskt de flesta till och med under 50 kr.

Skira sommarklänningar, jackor, sjalar mm visades av det två mannekängerna Josephine Götesdotter och Vilma Nilsson, båda från Bjärnum.

Lila kreation skänkt av Gunnel Götesdotter

Gunnel själv

Gunnel Götesdotter själv presenterade kläderna och berättade lite anekdoter dessemellan. ”Man får passa på innan man blir hundra år för att göra det man känner för.”

Nästa år känner Gunnel för att tillbringa 2020 i Paris! Där hoppas hon få tid att skriva en bok om sitt liv och att få ställa ut sina modeteckningar. ”Om någon av läsarna har kontakter i Paris, får de gärna höra av sig till henne,” säger Gunnel samtidigt som vi alla blir inbjudna till den kommande vernissagen där.

Tyvärr fanns ingen manlig mannekäng tillgänglig, så de tre herrarna får ta sig till Pingstkyrkan i Hässleholm för att se på kläder. Under tiden vi blev bjudna på kaffe med dopp kunde vi betrakta Camilla L Odgaards konst på väggarna.

Camilla L Odgaard med sin tredimensionella tavla ”På marginalen”

En ”Trollskog” i ett glasögonfodral.

En kreativ konstnär från Hästveda som inte var rädd för att gå utanför ramarna, bokstavligt talat. Vi hade tur som fick se alla alster, för det var sista dagen den hängde där. En mycket trevlig och givande eftermiddag!

 

Top