Vårcafé i Bjärnums Pastorat

BJÄRNUM. Onsdagen den 15 maj, var vädret strålande sol och lekfulla vindar när församlingshemmet i Bjärnum fylldes med förväntansfulla åhörare och kyrkokörerna från Vankiva och Bjärnums kyrkokörer samt ”Hällre än bra” kören från Farstorp, tillsammans var det nog ca 160 st. som bänkade sig i församlingshemmet där Carina och Jeanette hade dukat upp med kaffe och kakor.

Körerna med musiker

Kvällen började med 2 sånger ”från Människan & Skapelsen” samt ”Hör mina ord” och ”Till en fågel” - skriven av Bert Månsson och leddes av Birgitta Hängsel. Därefter fick vi höra 6 låtar som Sven Ingvars hade spelat och de låtarna fanns i ett häfte som låg på kaffebordet, så den som ville kunde sjunga med och det blev en härlig allsång. ”Så många mil” sjöngs av kören och leddes av Anna som också kom att leda kören i en acapella av sången ”Leende guldbruna ögon” mycket vackert!! Därefter bjöds åhörarna på en liten blandad mix där de skulle lista ut hur många sånger som sjöngs och det blev nog 4 st. sånger, vissa sa 5 st. det var rätt klurigt att höra alla.

Anders Lennartsson presenterade ”Sprattelgumman” och Jerry Williams ”Vem får följa dig hem” där Katarina spelade ett solo på dragspel. Sist men inte minst fick vi lyssna till ”Min tyrolerhatt” och en del sångare hade satt på sig vackra tyrolerhattar.
Kvällens orkester bestod av Mats-bas, Katarina-dragspel, Tore-trumpet, Peter-Saxofon, Anna-piano och cajun, Anders-gitarr och Birgitta-piano.

Bengt-Arne tackade alla medverkande, blommor delades ut och bjöd in till kaffestund och då fick vi äntligen smaka de underbara kakorna som Carina hade bakat.

Top