Skriv ut

VITTSJÖ/OSBY. Osbyauktion hade idag den 30e maj auktion i sin lokal i Osby. Auktionist var som vanligt Leif Adolfsson, känd bland annat från auktionssommar . Utbudet var, som det brukar vara på auktiion, väldigt blandat. Här kunde du ropa in allt från spik till antikviteter, ibland till rena fyndpriser och ibland kunde det kännas som att vissa saker blev en aning dyra. Så är det i auktionsvärlden, finns det flera intresserade köpare så kan priset lätt sticka iväg, har du tur så kan du vara ensam spekulant och då kan det bli desto billigare!


På slutet så är det mest besökare som har spanat in något som är kvar. Tre olika bordslampor från Luxus.

För ovanlighetens skull fanns det ett flertal lamport från Luxusfabriken, tre stora bordslampor, två vägglampor, en golvlampa samt två mindre bordslampor i opalglas.


Här ser vi två små bordslampor i opalglas samt en spegel från Luxus. Kristianssons möbler har som vanligt tillverkat trädetaljerna. Ett gott samarbete mellan bröderna Uno och  Östen Kristiansson.

En komplett soffgrupp i furu från Kristianssons möbler med soffa, två fåtöljer och matchande furubord var även den till försäljning. Soffgruppen såldes tillsammans med vägglamporna och golvlampan, detta eftersom dessa hörde till möblemanget. En lycklig köpare kapade åt sig hela möblemanget för endast 700-800 kronor! När furu åter blir populärt kan man nog tryggt räkna med en tiodubbling av priset.


Det är fantastiskt att detta möblemang inte inbringade mer pengar, om 10 år kan det vara hur dyrt som helst.

De stora bordslamporna ropades in för cirka 250:- styck vilket får anses vara ett lågt pris, ytterskärmarna var dock inte i bästa skick. De små bordslamporna stack iväg upp till 1100:- för paret. Det fanns även en rund spegel från Luxus/Kristianssons. Dessa är mycket populära och då den även var i gott skick så såldes den för 900:-.

Spegeln är inropad och köparen är redan redo att Swisha över betalningen.

På samtliga priser tillkommer det en inropsavgift med 10:- per rop, försäljningspris över 200:- betalar 10% av inropspriset. Mycket skäliga inropsavgifter!

Det bör kanske nämnas att två stora bordslampor och spegeln återbördades till Vittsjö.  ;)