VITTSJÖ. Den gamla vällingklockan med järnklang kallade till gudstjänst vid Uggletorpsstugan. Den första friluftsgudstjänsten på denna plats hölls 1978 då Tykesson var präst i församlingen. Uggletorpsstugan har tidigare funnits just i Uggletorp men kom till sin nuvarande plats 1925 där den senare återuppfördes. Hässleholm kommun är ägare till fastigheten men förvaltas av hembygdsföreningen.


Friluftsgudstjänsten har tagit sin början.

Svenska flaggan var hissad på platsen, förkunnande att något extra var på gång. Trots att solstrålarna sökte sig fram genom skymolnen var väderleken tämligen kylig. Dock inte kallare än en och annan vilsekommen mygga sökte sig utsugning från blottad hud. Även för lite högre blodomlopp sjöngs ”ståupp” psalm där det blev viss rörelse från de drygt 20 besökarna.


Staffan Bråliden samt Mats Lunnergård var musiker under psalmsång.

Friluftspräst kyrkoherde em Staffan Bråliden höll friluftspredikan med anknytning till Kristi Himmelsfärdsdag med lokal anknytning till vårens grönska med fågelsång från de lummiga träden. Ordinarie kyrkomusiker Mats Lunnergård hade ansvaret för musiken tillsammans med Staffan Bråliden med toner från gitarr. Dagens kollekt tillfaller Tjernobyllägret som för övrigt gästar helgedomen i Verum den 25 juli.


Väl påpälsade värmde nog även kaffe på förmiddagen.

Som postludium sjöngs ytterligare en psalm utöver programmet med Lunnergård/Bråliden som musiker. Besökarna tog god tid på sig då innehåller i medförande kaffekorgar länsades allt medan solstrålarna höll sig bakom molnen.