Verum SPFs Kyrksöndag

Skriv ut

VERUM. Väl mottagen blev jag och alla de andra kyrkobesökare idag av de vänliga kyrkvärdarna i Verum kyrka, denna Kristi himmelsfärdsdag. Idag så håller den fd kyrkoherden Staffan Bråliden i trådarna, han ger information om vad som finns planerat inför sommaren, bland annat om pilgrimsvandring från Verum till Vittsjö, Ekumenisk bön i Smyrna kyrkan, mm. Vidare så berättar han om att dagens tema i kyrkan är ”Herre över allting” samt att dagens kollekt som tas upp går till Hjärt o lungfonden.

Kyrksöndag med församlingskaffe med bredda goa smörgåsar bjöds det på i församlingshemmet, där som vanligt de glada köksdamerna regerade lika trevliga som alltid. Resultatet syns ju här, goa smakrika smörgåsar och därefter kaffe med rabarberkaka serverades till de drygt 40 kyrkobesökarna.

Dagens solist både i kyrkan men också i församlingshemmet bjöd oss åhörare på en magisk stund med sin vackra sång. Sofia Larsson, tjejen med den klara rösten började med att sjunga ” Smile” därefter sjöng hon ”Barn över hela vår värld” som hon sjöng duett med Kurt Nilsson vid pianot och till sist sjöng hon ”Vilken underbar värld. Därefter blev det allsång med ”Barfotavisan” skriven av Mats Paulson, en vacker visa som passar bra just nu i försommar tid.

Verums sångkör som tillsammans med Sofia Larsson sjunger ”Tänk att få vakna” . Sångkören som alltid sjunger med entusiasm och värme som känns långt ner till oss i kyrkbänken. Därefter så sjöngs psalm159 ”Till härlighetens land igen”. Kyrkoherden tar till orda och talar om kyrkans förlåtelse, förböner, tackböner och församlingen sjunger tillsammans Psalm 15, dagens kyrktext framförs av kyrkvärden. Predikan handlar om världens smärta, jordens kyrka, vårt klimat, sjuka individer men också om våra medmänniskor på arbetet, runtomkring, överallt, våra nära o kära och väntan på hans återkomst. Avslutas med bön.

Kurt Nilsson spelar och Verum sångkör sjunger ”Du som gjorde vår värld så vacker” och ”Blomsterkoral”. Tillsammans med Sofia sjunger kören ”Fader vår” för att till sist sjunga ”Han är min glädje” . Avslutningsvis så sjunger vi alla psalm 199 ”Den blomstertid nu kommer” med Mats Lunnergård vid orgeln. Sofia Larsson avslutar denna kyrkdag med att sjunga ”Candle in the vind” och hon är ju bara så braa. Varm applåd till henne det är hon värd.

Kyrkoherden Staffan Bråliden avslutar det hela med att säga: gå i herrens frid. Själv så säger jag tack för en fantastisk, glädjerik och trevlig predikan fylld med hoppfull version med framtidstro.