Skriv ut

Hässleholm. För andra året i rad delade Vittsjö sjukhem/Sydsvenska Hälsogrupppen ut ett stipendium på 10 000 kronor till den bästa eleven på Vård- och Omsorgsprogrammet på Jakobsskolan i Hässleholm. I år var den lyckliga mottagaren av detta stipendium Jill Boistrup i VO3. Motiveringen, som lärarlaget hade gett lyder så här:


Den lyckliga vinnaren av premien på 10 000 kronor, Jill Boistrup, deltar med extra glädje i sjungandet av Nationalsången

"Jill har under sina tre år på Vård- och omsorgsprogrammet genomgått en stor utveckling och mognad. Hon har nått mycket goda studieresultat i samtliga ämnen och visar att hon är väl rustad för framtida högskolestudier. Jill har dessutom fått fantastiska omdömen ute på sina praktikplatser inom vård och omsorg, hon har även arbetat extra inom vården när tid funnits. Jill har även en stor social kompetens, är en mycket hjälpsam person och har lätt för att skapa förtroende och vänskap.

Jill är en god och lojal medmänniska som alltid gör sitt yttersta för att skapa god miljö i klassrummet. Vi är övertygade om att Jill kommer att bli en stor tillgång inom olika typer av vård- och omsorgsarbeten, men även för alla andra människor och miljöer som hon möter i livet."

Den grundläggande anledningen till att Vittsjö Sjukhem delar ut detta pris är att man vill stimulera dem som är extra duktiga under sin utbildningstid. Välutbildad, motiverad och kompetent personal är något som alltid kommer att behövas inom detta viktiga yrkesområde. Prisutdelare var verksamhetschef Anne Nyström på Vittsjö Sjukhem.