VITTSJÖ. Så var det åter dags att fira sommarens intåg med ett gäng glada deltagare på Träffpunkt Linden. För att mat och dryck skulle räcka till alla så hade man fått skriva upp sig på en anmälningslista. 39 var anmälda och det var 37 glada och förväntansfulla gäster som kom. Vi var fem i Arbetsgruppen som hjälptes åt med dukningen och serveringen.

En stor eloge till Rose-Marie Wehlin som är en hejare till att organisera och att även få med oss alla i en munter lek.

En sak som inte gjordes där , det var själva hanteringen av nypotatisen som skulle ätas till matjessillen. Detta tog Jan Erik Tidblad hand om hemma i bostaden och kom sen med två välfyllda kastruller med färdigkokta potatis. Och det uppdraget skötte han med den äran.


Ett glatt gäng

När alla hade satt sig till bords hälsades dom hjärtligt välkomna till denna sommarfest . Maten dukades fram och alla lät sig väl smaka. En sommarklassiker, nypotatis, matjessill, gräslök, ägg gräddfil/kaffegrädde, tomater, rädisor. Till detta serverades lättöl eller vatten.


Hasse underhöll oss med att spela fina härliga låtar på sitt dragspel.

Det blev även lite dans när han stämde upp med Fågeldansen. Ja dans och dans , det kan ju diskuteras men det blev allt nån form av kroppsrörelse. Undertecknad bjöd upp maken till en dans när Hasse spelade Fem röda rosor.


Två av våra grand-old-ladies Ulla och Birgitta tog sig även dom en svängom.

Lekfullt värre blev det sedan!

Innan det så serverades rulltårtsbakelse och kaffe var det dags för en liten lek som Rose-Marie ledde. Vi skulle sätta på oss olika saker efter varje sak som kom på sjöngs det en liten truddelutt. Först hatten, sen stora öron, löständer och till sist små muggar för ögonen. Det var inte helt lätt att få ihop det hela och skratten avlöste varandra när vi såg hur tokiga vi såg ut.


Efter en sådan pärs då smakade det gott med kaffe och bakelsen.

Efter att ha varit med i Lindens Arbetsgrupp under tio års tid så drar sig nu Jan Erik Tidblad och Birgitta Gertsson tillbaka från detta uppdrag. Men hav tröst alla kära läsare, ni kommer även i fortsättningen att träffa dessa två underbara människor på Linden.