Google Street View fotade i Vittsjö

VITTSJÖ Idag (onsdag 19/6), mötte jag denna bil på Möllevägen i Vittsjö. Det är en bil som är utskickad av Google för att fotografera nya bilder till deras Google Street View.

Utfarten från Möllevägen

För er som inte använt er av denna gratistjänst tidigare så kan man säga att den ger dig möjligheten att se en kartbild från marknivå. Det är även möjligt att virda sig runt och att klicka sig fram efter en gata eller att svänga in på nästa gata. För att detta ska fungera så krävs det naturligtvis miljontals av bilder kopplade till postionsangivelse via GPS.

Eftersom gator byggs om  och nya tillkommer, hus målas om och det sker andra förändringar så måste dessa bilder förnyas med jämna mellanrum. Nummerplåtar på bilar och ansikten ska maskeras per automatik.

På taket sitter det kameror som fotar i 360 grader samt GPS-mottagare

Efter besöket på Möllevägen och gatorna runt omkrig fortsatte bilen mot okända mål. Detta hände vid 14-tiden idag. Om ni klickar på följande länk så kan ni 'åka' efter 117 genom Vittsjö, klicka på pilarna så kommer ni dit de pekar. Det går även att rotera runt genom att hålla nere vänster musknapp och röra på musen i sidled eller upp och ned. Ha det så trevligt!

Top