VITTSJÖ. För en tid sedan så köpte jag mig en ny mobiltelefon, i och för sig hade jag redan en bra men...nu fick det bli en uppföljare till min tidigare mobil, främst med anledning av den vassa kameran.


Det här är ingen blomma, detta är ett 'Giant Redwood' träd. Det kommer en dag i tiden att bli gatans högsta träd... just nu endast 25 cm hög och två år.

Nu blev det inte av att ta så många bilder med mobilen eftersom jag ganska snart även köpte en ganska häftig kamera till ett bra pris. Alla bilderna här är tagna med mobilen idag, inget trixande med inställningar och så utan bara sikta och trycka av. Teknikens under!

Idag tog jag i alla fall några bilder från trädgården, det är så mycket som håller på att blomma över så det var hög tid att göra det nu! När jag gick runt i trädgården så slogs jag av hur fantstiskt många humlor vi har, att vi har det på altanen där de festar på en stor paradisbuske det var jag medveten om men alla andra humlor! Bilderna får tala för sig själva med hjälp av lite eventuell bildtext.


En pion i sin fulla prakt, om någon dag så börjar den att vissna...
I en av de nyutslagna blommorna har humlorna party, upp till fyra stycken i en och samma blomma.
Paradisbusken har verkligen försett humlorna med nektar de senaste veckorna, minst ett hundratal humlor bara på denna buske.


Årets första smultron är på gång


De amerikanska blåbären kommer att ge riklig skörd i år.

Rosorna har snart blommat över.

Digitalisen är praktfull och i början av sin blomning


Schersminen pryder trädgården och doftar underbart.