Midsommar med saxofon och jordgubbar

VITTSJÖ. Midsommarfirande i kyrkan inleddes med gudstjänst och avslutades med jordgubbar och cider. Tiden och programmet var tilltalande då helgedomen verkligen var välbesökt. Bengtssons trio, Boel, Malin och Marie hade ansvaret för programmet tillsammans med Mats Lunnergård.


Bengtssons trio som spelade och sjöng.

Redan 1965 startade detta program men med början kl 23.50! Efter hand ändrades tiden till mer besöksvänlig kl 22. Sen 2016 är det Bengtssons trio som haft ansvaret för detta program. Högtiden inleddes med ingångsprocession till tonerna från Den blomstertid. Denna psalm sjöngs unisont med Marie Bengtsson som försångare. Bänkraderna var smyckade med blomster symboliserande högtiden. Vid ett par pauser var det Claes Ruderstam som läste några dikter skrivna av författare från Vittsjö. Han höll även aftonens andakt med utgång från sjukbesök och närkontakt.

Bland sång- och musikstycken som framfördes fanns Gammal fäbodpsalm och Det vackraste. Mats Lunnergård medverkade med piano och orgel medan Malin Bengtsson lät saxofonen ljuda i helgedomen. Uppskattad sångsolist var Marie Bengtsson som lät sin stämma ljuda under kyrkvalven.


Högtiden i kyrkan avslutades med procession.

Med marschmusik till Kullerullvisan tågade musikanterna ut i procession. Utanför kyrkporten sjöngs Härlig är jorden innan det blev samling vid jordgubbsbordet. Där fanns Mats Bengtsson som bjöd på chokladdoppade jordgubbar samt cider.

Top