Träffpunkt Lindens sommarutfärd

Skriv ut

VITTSJÖ. Med ett väldigt stort tack till alla frivilliga som tar hand om Linden tisdagar och torsdagar samt till alla dom som troget kommer dessa dagar bestämdes det tidigt i våras att en utflykt skulle ordnas på något sätt framemot sommaren. Vi ville helst hålla oss på hemmaplan och vad vore då inte bättre än att få åka ut med båten Ubbe på Vittsjön. Sagt och gjort, kontakt togs med Stefan Arnstad på Vittsjö Camping, det är han som är kapten på Ubbe. Två datumar preliminärbokades 25 resp 27 juni. Max 20 personer /gång blev det bestämt.

Intresset var stort, båda listorna blev i stort sett fullbokade. Så som vi alla vet går tiden fort, ibland allt för fort och så var dagen inne för den första turen. Vi hade vädreta makter med oss, en solig varm dag som blev till en solig svalkande dag väl ute på Vittsjön.

Rätt så precis kl 11.30 ankom så Ubbe till bryggan vid Bäckabro. Kapten Stefan och kocken för dagen Sven Erik tog emot oss och gav en och annan en hjälpande hand ombord. Där väntade oss färdigdukade bord och medan båten la ut och Stefan började berätta om Vittsjö och båten Ubbe gav han order till Sven Erik att det var dags för köttet att komma på grillen.


kapten Stefan


Kocken Sven Erik

Och medan vi i sakta mak närmade oss Jungfrustenen spreds sig den goda doften av nygrillat. Framme vid Jungfrustenen kastades ankaret i vattnet och där låg sen båten och guppade medan vi fick en fantastiskt god måltid serverad.


Jungfrustenen

Marinerad fläskytterfilé (som var skuren på rätt håll), grönsallad och potatissallad. Till detta serverades lättöl eller vatten. Alla lät sig väl smaka och det blev påfyllning hos dom flesta. Prat och skratt blev det naturligtvis också.


glada resenärer


här är ett gäng till

Vi fick även förmånen att se dom duktiga ungdomarna som prövade på konststycket att åka vattenskidor. Färden forsatte sedan till viken vid Marknadsplatsen och där finns visst Vittsjös enda fiskmåskoloni, lite ovanligt vid en insjö men likaväl så fanns dom där. Vacka näckrosor fanns där med men tyvärr kunde vi inte komma tillräckligt nära för att kunna ta en bra bild, i varje fall inte med min kamera.


Sjöstugan sedd från Ubbe


Les lämligt klädd för dagen

Här i den lilla viken blev det eftermiddagskaffe med småbröd till. Alltför fort tog denna trevliga tur slut och så var det åter dags att ankomma till Bäckabro. Med ett stort tack till Stefan och Sven Erik lämnar vi så Ubbe och önskar dom lycka till med nästa gäng som ska åka med på torsdagens utflykt.
Britta Svensson

Om torsdagens utflykt skriver Anita Tidblad så här:
UBBE väntade oss vid Bäckabro. 20 förväntansfulla resenärer blev mottagna av skepparen och kaptenen Stefan Arnstad samt kocken för dagen Bengt “Bengan”.


kapten Stefan och kocken för dagen Bengt "Bengan"

Den 8 ton tunga farkosten som är byggd i Höganäs men hopsatt i Vittsjö skulle ta oss på en tur runt vackra Vittsjön. Stefan berättade att båtens namn Ubbe kommer från en man som hette UBBE och bodde utanför Vittsjö i en ort som på den tiden 1600 talet hette Flisholm.

Under tiden båten sakta förflyttade sig mot Getahålan och Rävastranden berättade Stefan om husen som ligger utmed stränderna och om dess historia. Lunchen skulle ätas på båten och kocken dukade fram härligt gott och mört kött, potatissallad och grönsallad. Gissa om det smakade gott .


Ett glatt torsdagsgäng fler glada resenärer

Arne “Grus” Persson förgyllde ytterligare måltiden med sång och gitarrspel allt från Calypso och om en tragisk historia om alphyddan till härliga sommarvindar. Ljuvligt en sommardag på sjön.


Arne "grus" Persson sjunger och spelar

Färden fortsatte och vi lyssnade på Stefans berättelse om både Dunker och läkare Lars Kvist som var några av de som bott i de fina trähusen längs sjön. Dags för kaffe och tilltugg i en annan lugn vik. Arne tog åter fram gitarren och spelade både Evert Taube och Mats Pålsson och det blev lite allsång också.

Jan passade också på att tacka Hasse som spelar dragspel på Linden om torsdagarna med en chokladkartong för vårens underhållning. Allt har ett slut och man ska ju sluta när det är som bäst så längs strandremsan i sakta mak tog vi oss tillbaka till utgångspunkten. Mätta, glada och nöjda med den härliga turen på vackra Vittsjön tackade vi alla Träffpunkt Linden som stod för kalaset.