PRO Vittsjös sommarfest

Skriv ut

VITTSJÖ. Lördagen den 29 juni samlades ett 40 tal gäster i Hårsjö skola för att deltaga i årets sommarfest anordnat av Vittsjös PRO avdelning. Borden var vackert dukade och i mitten stod serveringsborden där det dukades fram god mat som ”vår egen kock” Gunnel Jönsson tillagat. Det bjöds på helstekt kotlett, stekt nypotatis, svamp , sallad, vinbärsgelé och god sås. Innan vi började ta av allt det goda hälsade ordförande Sivard Strand alla hjärtligt välkomna till denna sommarfest.

Och sen inte nog med det, dessert blev det också i form av glass, vispad grädde, maränger, chokladsås och fruktcoctail. Lite senare under kvällen blev det kaffe, kladdkaka dekorerad med vispgrädde och jordgubbar.

Underhållning var där naturligtvis också och i år liksom förra året var det Stefan Nilsson från Listerlandet som stod för sång och musik och det fanns även utrymme för önskelåtar.

Ulla Aronsson bistod med försäljning av lotter och det var många vinster som skulle delas ut bland alla hugade lotteriköpare.

En tipsrunda blev det också, en liten nätt promenad runt skolhuset och uthuset, 12 frågor totalt samt en utslagsfråga. Ansvarigaför denna var Margret Skog och Kerstin Månsson som rättade tipslapparna efterhand som dom lämnades in. Bäst med 11 rätt blev Gunborg Ivarsson, tätt följd av Solveig Andersson som hade 10 rätt, ett mer än brodern Kurt Svensson som hade 9 rätt.

Dom tre vinnarna fick välja vars en vinst från det gedigna vinstbordet innan det så var dags för lottköparna att få ta del av det hela. Då ingen hade lika många rätt på tipsrundan behövde man inte ta till svaren på utslagsfrågan som bestod av att gissa antalet småmakaroner i en burk. Rätt svar : 757 st.

Stefans sång och musik lockade till dans och det blev några par som tog sig en svängom i det gamla klassrummet.

Ordförande Sivard Strand informerade att nästa evenemang kommer att ske den 5 augusti då blir det trädgårdsvisning hos Lotta och Jörgen på Rommentorp. Dom som kan cyklar dit, samling vid kyrkans parkering kl 13.00

Upptaktsmöte blir det på Sjöstugan den 9 augusti kl 14.00